ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτή είναι η πιο σπάνια φάλαινα στον κόσμο

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2017, 23:01 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2017, 21:05
Facebook Twitter Whatsapp

Απίστευτο και πρωτοφανή βίντεο καταγράφηκε στον φακό, με ένα σπάνιο είδος φάλαινας της αποκαλούμενης «beaked whale», που ανήκει στο είδος των ζιφιίδων.

Απίστευτο και πρωτοφανή βίντεο καταγράφηκε στον φακό, με ένα σπάνιο είδος φάλαινας της αποκαλούμενης «beaked whale», που ανήκει στο είδος των ζιφιίδων.

Τo συγκεκριμένο είδος θηλαστικού είναι ελάχιστα γνωστό στο ευρύ κοινό καθώς συνήθως κολυμπάει σε βάθος 3 χιλιομέτρων για τουλάχιστον 2 ώρες κάθε φορά.

Επειδή λοιπόν οι «beaked» φάλαινες γίνονται δύσκολα αντιληπτές, η κοινωνική τους συμπεριφορά δεν έχει σταθεί δυνατό να μελετηθεί διεξοδικά από τους ερευνητές. Το κοπάδι που καταγράφηκε στο βίντεο φαίνεται πως πραγματοποιεί καταδύσεις με έναν ομαδικό τρόπο και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει παρατηρηθεί και σε άλλες φάλαινες που ανήκουν στο ίδιο είδος.

Τρία νέα είδη «beaked» φαλαινών έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Αλλά τα περισσότερα από τα 22 είδη των ζιφιίδων θεωρούνται ως τα πιο μυστηριώδη θηλαστικά του πλανήτη. Βίντεο σαν αυτό είναι πολύτιμα καθώς βοηθούν τους ερευνητές να μάθουν περισσότερα για τη ζωή των «beaked» φαλαινών.