ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αφελής αυστριακός πατωματζής έπεσε θύμα «βασιλικής» φάρσας

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2014, 16:17 / Ανανεώθηκε 17 Μαρτίου 2014, 16:17
Αφελής αυστριακός πατωματζής έπεσε θύμα «βασιλικής» φάρσας
Facebook Twitter Whatsapp

Θύμα μιας καλοστημένης απάτης μέσω των κοινωνικών δικτύων έπεσε ένας αυστριακός πατωματζής, ο οποίος πείστηκε ότι ο άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του μέσω Facebook για να του ζητήσει μια δουλειά ήταν ο πρίγκιπας Χάρι.
 

Θύμα μιας καλοστημένης απάτης μέσω των κοινωνικών δικτύων έπεσε ένας αυστριακός πατωματζής, ο οποίος πείστηκε ότι ο άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του μέσω Facebook για να του ζητήσει μια δουλειά ήταν ο πρίγκιπας Χάρι. 

Η δουλειά ήταν μεγάλη: θα άλλαζε πατώματα στο Μπάκιγχαμ και για αυτό έπρεπε να καταθέσει μια προκαταβολή 27.500 σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς της Βρετανίας.

Ο μάλλον αφελής αυστριακός πίστεψε ότι έκλεισε τη δουλειά της ζωής του και μετέφερε το ποσό. Φυσικά πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι κανείς δεν είχε σκοπό να αλλάξει τα πατώματα στο Παλάτι, αφού μετά τη μεταφορά των χρημάτων, ο «πρίγκιπας» του Facebook εξαφανίστηκε.

Αμέσως επικοινώνησε με την αυστριακή αστυνομία, αλλά όπως παρατηρεί και η εφημερίδα Kurier, οι πιθανότητες να πάρει τα χρήματά του πίσω είναι μικρές.