ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πώς αντέδρασαν οι φοιτητές όταν έμαθαν ότι κόβονται οι ανοιξιάτικες διακοπές

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2014, 17:54 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2014, 17:54
Πώς αντέδρασαν οι φοιτητές όταν έμαθαν ότι κόβονται οι ανοιξιάτικες διακοπές
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βαρύς και φονικός χειμώνας που έπληξε τις ΗΠΑ είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες διδακτικές ώρες σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Ο βαρύς και φονικός χειμώνας που έπληξε τις ΗΠΑ είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες διδακτικές ώρες σε σχολεία και πανεπιστήμια. Στο Northampton Community College της Πενσιλβάνια σκέφτηκαν να αναπληρώσουν το κενό, ακυρώνοντας τις ανοιξιάτικες διακοπές. 

Οι φοιτητές όμως είχαν άλλη άποψη. Αποφάσισαν να εμφανιστούν στο Πανεπιστήμιο όπως ακριβώς και στις διακοπές τους: βερμούδες, μαγιό, γυαλιά ηλίου και σαγιονάρες.

Έστησαν και ένα αυτοσχέδιο μπαρ (με μη αλκοολούχα ποτά), «φούσκωσαν» και έναν φοίνικα, ενώ έφεραν και μια αυτοσχέδια πισίνα.

Όλο αυτό απέκτησε και όνομα: «Stay-cation» (από το stay και το vacation). Πάντως η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Περίπου 20 άτομα ανταποκρίθηκαν, κυρίως αγόρια.

«Οι περισσότεροι μάς κοιτούσαν σαν να ήμασταν τρελοί. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή, ιδίως από τα κορίτσια», είπε ο 20χρονος Τζον Κρονς.

Πάντως, στον δικτυακό τόπο του Πανεπιστημίου αναφέρεται ότι τουλάχιστον ένας καθηγητής στάθηκε αλληλέγγυος: φόρεσε ένα πορτοκαλί T-shirt και ένα στεφάνι με λουλούδια και έπαιξε λίγο πινγκ-πονγκ με τους φοιτητές του.