ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τον γρίφο της κότας στον δρόμο προσπαθούν να λύσουν στο Πόρτλαντ

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2014, 13:13 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2014, 13:13
Τον γρίφο της κότας στον δρόμο προσπαθούν να λύσουν στο Πόρτλαντ
Facebook Twitter Whatsapp

Η αστυνομία του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για να δώσει μια απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: γιατί η κότα διέσχισε τον δρόμο και, κυρίως, πού βρίσκεται τώρα το επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια πτηνό;

Η αστυνομία του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για να δώσει μια απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: γιατί η κότα διέσχισε τον δρόμο και, κυρίως, πού βρίσκεται τώρα το επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια πτηνό;

Με μια, αν μη τι άλλο, ασυνήθιστη ανακοίνωση η Αστυνομία παραδέχθηκε ότι οι άνδρες της κινητοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα, ανταποκρινόμενοι στην καταγγελία ενός κατοίκου του Λίντον ότι μια κότα προσπαθεί να διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο, σε ώρα αιχμής, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Οι αξιωματικοί αδυνατούν να καθορίσουν τις προθέσεις της κότας», οι Αρχές δηλώνουν ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το πτηνό, επισημαίνοντας όμως ότι η ελεύθερη κυκλοφορία ζώων στους δρόμους δεν είναι για γέλια, αφού μπορεί να προκληθούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα. 

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και την ηχογραφημένη καταγγελία, στην οποία ο καλών διαβεβαιώνει ότι «δεν κάνει φάρσα».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πιτ Σίμσον είπε ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο να καλούνται αστυνομικοί για να βοηθήσουν... πάπιες να περάσουν με ασφάλεια τον δρόμο ή για να τις σώσουν εάν βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτή όμως ήταν η πρώτη φορά που έγινε καταγγελία για μια κότα.

Οι αξιωματικοί θα συνεχίσουν να ψάχνουν το παράτολμο πτηνό, πρόσθεσε.