ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Εγκέφαλος της Αλ Κάιντα... μοντέλο ανδρικής αποτρίχωσης

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2014, 15:03 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2014, 15:03
Εγκέφαλος της Αλ Κάιντα... μοντέλο ανδρικής αποτρίχωσης
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν, ήταν πιθανότατα ο πιο αναγνωρίσιμος τρομοκράτης της Αλ Κάιντα που συνελήφθη από τις δυνάμεις των ΗΠΑ τα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν, ήταν πιθανότατα ο πιο αναγνωρίσιμος τρομοκράτης της Αλ Κάιντα που συνελήφθη από τις δυνάμεις των ΗΠΑ τα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Λίγοι μπορεί να θυμούνται το όνομα του Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, αλλά η φωτογραφία του αφού πιάστηκε στο Πακιστάν έχει μείνει στην ιστορία. 

Αδύναμη όμως ήταν η μνήμη των ιδιοκτητών μίας τουρκικής εταιρείας προϊόντων ανδρικής αποτρίχωσης, που τον χρησιμοποίησαν ως... μοντέλο (προφανώς, αποφυγής) σε διαδικτυακή καμπάνια.

«Αυτές οι τρίχες δεν θα φύγουν από μόνες τους» λέει η διαφήμιση, που συνοδεύεται με την καθόλου κολακευτική φωτογραφία του Μοχάμεντ.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε στην Hurriyet ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μοχάμεντ, αλλά επελέγη επειδή η εικόνα είναι διαδεδομένη στο Διαδίκτυο. «Δεν προβάλλεται ως τρομοκράτης, αλλά λόγω της τριχοφυίας του» εξήγησε στην εφημερίδα.