ΠΑΡΑΞΕΝΑ

«Στέγνωσαν» από πατάτες τηγανητές τα McDonald's Βενεζουέλας

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2015, 13:07 / Ανανεώθηκε 8 Ιανουαρίου 2015, 13:07
«Στέγνωσαν» από πατάτες τηγανητές τα McDonald's Βενεζουέλας
Facebook Twitter Whatsapp

Χωρίς πατάτες τηγανητές σερβίρονται τα γεύματα στα McDonald's της Βενεζουέλας.

Χωρίς πατάτες τηγανητές σερβίρονται τα γεύματα στα McDonald's της Βενεζουέλας, χωρίς όμως να συμφωνούν όλοι με τον λόγο της έλλειψης. 

Επισήμως, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα 100 εστιατόρια της αμερικανικής εταιρείας στην χώρα μιλά για «εργατικές διαφορές» σε λιμάνια των δυτικών ΗΠΑ από τα οποία γίνονται οι εξαγωγές, με αποτέλεσμα να μην φορτώνονται οι κατεψυγμένες πατάτες με προορισμό τη Βενεζουέλα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ισπανική El Pais, αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην Ιαπωνία.

Όμως, πολλοί άλλοι βλέπουν ένα ακόμα δείγμα των ελλείψεων που αντιμετωπίζει η χώρα, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Εκπρόσωποι του κλάδου στις ΗΠΑ σημειώνουν ότι το πρόβλημα είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από αυτή την περίφημη «εργατική διαφορά». Όπως ανέφερε ένας αμερικανός του κλάδου στο Associated Press, ήδη από τους πρώτους μήνες του 2014, οι εισαγωγές πατάτας στη Βενεζουέλα είχαν σημειώσει τεράστια μείωση, σε σχέση με τις αντίστοιχες εισαγωγές του 2013.

Πάντως, το τηλεοπτικό δίκτυο Telesur μετέδωσε στο Καράκας, ότι τα McDonald's μπήκαν και αυτά στη λίστα των εταιρειών που πολεμούν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.