ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Φίδι δάγκωσε επιστήμονα και εκείνος κατέγραφε την εμπειρία του ενώ... αργοπέθαινε!

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 12:18 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:59
Facebook Twitter Whatsapp

Ένας επιστήμονας που δέχθηκε δάγκωμα από θανατηφόρο φίδι δεν έσπευσε να δεχθεί ιατρική φροντίδα αλλά αντίθετα κατέγραψε σε ημερολόγιο τα συμπτώματα που είχε μέχρι να χάσει τη ζωή του μερικές ώρες αργότερα.

Ένας επιστήμονας που δέχθηκε δάγκωμα από θανατηφόρο φίδι δεν έσπευσε να δεχθεί ιατρική φροντίδα αλλά αντίθετα κατέγραψε σε ημερολόγιο τα συμπτώματα που είχε μέχρι να χάσει τη ζωή του μερικές ώρες αργότερα.

Ο Karl P. Schmidt σήκωσε το ερπετό κατά τη διάρκεια των ερευνητικών του εργασιών, σε Μουσείο στο Σικάγο στις 25 Σεπτεμβρίου 1957 ενώ συνομιλούσε με συνάδελφο του σχετικά με τις ελάχιστες πιθανότητες να πρόκειται για δολοφόνο φίδι του είδους Boomslang.

Και ενώ οι δύο τους συζητούσαν το φίδι δάγκωσε στον αριστερό αντίχειρά του τον Schmidt.

Δεν γνώριζε ότι το δηλητήριο ήταν από ένα θανατηφόρο Boomslang και απλώς πέρασε την ημέρα του, ενώ σημείωνε τα συμπτώματα από τα οποία υπέφερε σε ένα ημερολόγιο από περιέργεια.

Όπως έγραψε τα συμπτώματα ξεκίνησαν με εμετό και ναυτία ενώ προκλήθηκε εσωτερική αιμορραγία σε πολλά σημαντικά του όργανα.

Οι σημειώσεις του επανήλθαν στο προσκήνιο χάρη σε ένα εξαιρετικό βίντεο του Science Friday στο οποίο υπάρχει αφήγηση από τη στιγμή που ξεκίνησε να «ελέγχει» το φίδι.

Ο Karl P. Schmidt έλεγε: «Συζητούσα για την πιθανότητα να είναι ένα Boomslang  και το πήρα στα χέρια μου χωρίς να σκεφτώ να λάβω κάποιο μέτρο προφύλαξης και αμέσως με δάγκωσε στον αριστερό αντίχειρα. Το στόμα (του φιδιού) ήταν ανοιχτό, και με χτύπησε μόνο με τα πίσω δόντια».

Αργότερα πρόσθεσε:

«Ένιωθα ψύχρα και έτρεμα ενώ ακολούθησε πυρετός. Αιμορραγούσαν τα ούλα μου».

Το επόμενο πρωινό είπε ότι το πρόβλημα συνεχιζόταν και πλέον αιμορραγούσε και από τη μύτη του.

Ιατρική βοήθεια κλήθηκε μόνο όταν «πνίγηκε στον ιδρώτα» και «δεν μπορούσε να μιλήσει ή να απαντήσει στις ερωτήσεις». Ο Schmidt μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου μία ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Τελικά, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα του δηλητηρίου του φιδιού.