ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αν σου περισσεύουν 3 εκατ. δολάρια μπορείς να αγοράσεις μέχρι και… Τυραννόσαυρο!

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2019, 08:17
Αν σου περισσεύουν 3 εκατ. δολάρια μπορείς να αγοράσεις μέχρι και… Τυραννόσαυρο!
Facebook Twitter Whatsapp

Απίστευτη αγγελία στο eBay

Τελικά από το Διαδίκτυο μπορείς να αγοράσεις τα… πάντα! Στο σφυρί βγαίνει μέσω  eBay το απολίθωμα ενός νεαρού Τυραννόσαυρου Rex, ηλικίας περίπου 68 εκατομμυρίων ετών.

Το σπανιότατο αυτό απολίθωμα πωλείται έναντι 2,95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα απολιθώματα που εκτιμάται πως ανήκουν σε νεαρό T-Rex – έναν από τους κορυφαίους θηρευτές που έχουν βαδίσει στην Γη – γεγονός που εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για το κατά πόσον τέτοια ευρήματα πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε κάθε πλειοδότη.

Σύμφωνα με τον πωλητή, που είναι επαγγελματίας «κυνηγός» παλαιοντολογικών θησαυρών, ο Τυραννόσαυρος ήταν τεσσάρων ετών όταν πέθανε. Ο σκελετός είχε μήκος περίπου τεσσεράμισι μέτρα και το κρανίο του, που διατίθεται προς πώληση, μετρήθηκε στα 53 εκατοστά.

 «Είναι πράγματι μία ΣΠΑΝΙΑ ευκαιρία να δείτε ένα μωρό REX […] Πολλοί παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι ίσως είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ νεαρός T-REX στον κόσμο», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αγγελία.

Η δημοπρασία για τα οστά του μικρού Τυραννόσαυρου φέρνει ωστόσο στο φως και την αναπτυσσόμενη αγορά απολιθωμάτων, όπου διασημότητες και πλούσιοι επιχειρηματίες διεκδικούν «τρόπαια» για τις ιδιωτικές συλλογές τους.

Όπως σημειώνει η «Washington Post», το άνοιγμα της αγοράς σε πλούσιους συλλέκτες φέρνει σε δύσκολη θέση τα μουσεία, τα οποία σπανίως μπορούν να καταθέσουν ανταγωνιστικές προσφορές, με συνέπεια η επιστημονική κοινότητα να χάνει την ευκαιρία να μελετήσει πιθανώς πολύτιμα ευρήματα.

 «Τα απολιθώματα είναι οι μοναδικές πληροφορίες που έχουμε για το πώς εξελίχθηκε η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε στην «Washington Post» ο παλαιοντολόγος και ακαδημαϊκός Τόμας Καρ (Thomas Carr), ο οποίος αποκαλεί τους κυνηγούς απολιθωμάτων «κλέφτες του χρόνου».

 «Απολύτως, κάθε επιπλέον απολίθωμα είναι κρίσιμο για να έχουμε μία εικόνα του πώς ήταν ένας νεαρός T-Rex», προσθέτει.

Για όσους έχουν να διαθέσουν περί τα 3 εκατομμύρια δολάρια πάντως να σημειώσουμε πως ο πωλητής δεν δέχεται επιστροφές, οπότε μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

*Φωτογραφία από eBay