ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Έστειλαν στους ναυαγοσώστες που έσωσαν την κόρη τους τον… λογαριασμό

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2019, 18:03
Έστειλαν στους ναυαγοσώστες που έσωσαν την κόρη τους τον… λογαριασμό
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα ζευγάρι, που η κόρη τους παρασύρθηκε από τα ρεύματα πάνω στο φουσκωτό στρώμα της, έστειλε στην Βασιλική Ναυαγοσωστική Υπηρεσία τον λογαριασμό, ύψους 7 λιρών, επειδή καταστράφηκε το στρώμα

Οι γονείς ενός κοριτσιού που σώθηκε από θαύμα μετά από επιχείρηση της Βασιλικής Ναυαγοσωστικής Υπηρεσία (Royal National Lifeboat Institution) όταν παρασύρθηκε από τα ρεύματα στα ανοιχτά των ακτών της Κορνουάλης έστειλαν στους διασώστες τον λογαριασμό για το στρώμα που καταστράφηκε.

Όλα άρχισαν όταν οι γονείς αγόρασαν το στρώμα από κατάστημα της περιοχής. Το κοριτσάκι που έπαιζε με αυτό σε παραλία της περιοχής, παρασύρθηκε από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Ναυαγοσωστική Υπηρεσία.

Όταν οι ναυαγοσώστες κατάλαβαν ότι δεν είχαν τα μέσα για να τη σώσουν, κάλεσαν βοήθεια από αέρος, με αποτέλεσμα να απογειωθεί ελικόπτερο του στρατού από κοντινή βάση για να συμμετάσχει στην επιχείρηση.

Ο δύτης που βούτηξε στο νερό από το ελικόπτερο δίπλα στο παιδί, τρύπησε το στρώμα με το μαχαίρι του για να το εμποδίσει να απομακρυνθεί περισσότερο και στη συνέχεια οι δυο τους ανελκύστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά.

Η επιχείρηση κόστισε περισσότερες από 7.000 λίρες όμως το αυτί των γονέων του παιδιού δεν ίδρωσε. Αποφασισμένοι να αποζημιωθούν για την αξία του φουσκωτού, έστειλαν στην Ναυαγοσωστική Υπηρεσία τον λογαριασμό, 7 λίρες.

Η απάντηση του Ένα ζευγάρι, που η κόρη τους παρασύρθηκε από τα ρεύματα πάνω στο φουσκωτό στρώμα της , έστειλε στην Βασιλική Ναυαγοσωστική Υπηρεσία τον λογαριασμό, ύψους 7 λιρών, επειδή καταστράφηκε το στρώματης υπηρεσίας ήταν άμεση. Η επιστολή που έστειλε στους γονείς έλεγε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι θα χαρεί ιδιαιτέρως να τους αποζημιώσει αν αυτοί πρώτα καταβάλουν τα έξοδα της επιχείρησης.

Η αντίδρασή τους; Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Όμως, η ιστορία, πέρα από την αστεία πλευρά της, κρύβει και ένα δίδαγμα. Όπως λέει ο επικεφαλής του τοπικού κλιμακίου των ναυαγοσωστών, τα φουσκωτά παιχνίδια και τα στρώματα είναι καλά μόνο για τις πισίνες. Στη θάλασσα και ειδικά στα χέρια παιδιών είναι άκρως επικίνδυνα και έχουν γίνει αιτία για πολλά σοβαρά ατυχήματα.