current views are: 6

4 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση08:40

Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικός σημαδεύει για 10 λεπτά με το όπλο του οδηγό αυτοκίνητου!

Το βίντεο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις

Δημοσίευση 08:40’

Το βίντεο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις

Βίντεο που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας δείχνει αστυνομικό να σημαδεύει επί δέκα λεπτά με το όπλο του οδηγό και συνεπιβάτη οχήματος που σταμάτησε για έλεγχο

Το βίντεο καταγράφηκε από γυναίκα οδηγό και δείχνει έναν αξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος της Campbell να σημαδεύει με το όπλο του άνδρα επιβάτη του οχήματος και να του ζητά να «βλέπει τα χέρια του». 

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας ο αστυνομικός που επέβαινε σε μηχανή είδε το όχημα να κινείται με 85 μίλια την ώρα στην δεξιά άκρη ενός αυτοκινητοδρόμου. Τότε αποφάσισε να σταματήσει το όχημα «για λόγους ασφαλείας». 

Μια απροσδόκητη κίνηση που έκανε η οδηγός του οχήματος φέρεται να προκάλεσε τον αξιωματικό να τραβήξει το όπλο του, με πολλούς να τονίζουν πως πρόκειται για μία άκρως υπερβολική αντίδραση. 

Σύμφωνα με αξιωματικό επιφορτισμένο με την υποχρέωση ενημέρωσης του κοινού ο αστυνομικός και οι δύο επιβάτες του οχήματος είχαν «εγκάρδια συζήτηση» πριν την έναρξη του βίντεο. 

Ο ίδιος αξιωματικός ενημέρωσε πως ο αστυνομικός ζήτησε από τους επιβάτες να δει περισσότερα έγγραφα στο πλαίσιο του ελέγχου και τότε ο επιβάτης έκανε μία «μη αναμενόμενη κίνηση» ψάχνοντας κάτι κάτω από το κάθισμα του κίνηση που θεωρήθηκε ύποπτη με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραβήξει το όπλο του. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο επιβάτης ακούγεται να φωνάζει: «Με σημαδεύεις με το όπλο σου για κανένα γ@@@μενο λόγο. Ουάου, απλά ψάχνουμε για τα γ@@@μένα χαρτιά». 

Ο αστυνομικός ψύχραιμος απάντησε: «Καταλαβαίνω. Μην κινείστε, εντάξει;». 

Αναφορικά με το λόγο που ο αστυνομικός σημάδευε επί μακρόν τους επιβάτες το Αστυνομικό Τμήμα ισχυρήστηκε πως λόγω της αυξημένης κίνησης οι ενισχύσεις άργησαν να καταφθάσουν. Μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία παρά τα δέκα λεπτά που κατέγραψε η κάμερα το περιστατικό έληξε ήρεμα. Ο αστυνομικός φέρεται να εξήγησε γιατί σημάδεψε με το όπλο του τους επιβάτες και εκείνοι κατάλαβαν και ζήτησαν συγνώμη. 

Η οδηγός παραπέμφθηκε για οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα (85 μίλια την ώρα) ενώ ο συνοδηγός επειδή δεν φορούσε ζώνη.

Το βίντεο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. 


σχετικα αρθρα