ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο γύρος της Ευρώπης σε πλωτά… σπίτια!

Δημοσίευση 7 Φεβρουαρίου 2018, 11:47 / Ανανεώθηκε 7 Φεβρουαρίου 2018, 11:29
Ο γύρος της Ευρώπης σε πλωτά… σπίτια!
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δύο χειροποίητες βάρκες χρησιμεύουν ως ταξιδιωτικά στούντιο για δύο φωτογράφους

Ο Claudius Schulze και ο Maciej Markowicz είναι δύο καλλιτέχνες που αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη μέσα σε δύο μικροσκοπικά, πλωτά, χειροποίητα σπίτια.

Οι δύο αυτές χειροποίητες βάρκες χρησιμεύουν ως ταξιδιωτικά στούντιο για τους καλλιτέχνες οι οποίοι ταξιδεύουν από το Αμβούργο στο Παρίσι.

Το σπίτι του Schulze αποτελείται από μια ξύλινη πλατφόρμα, η οποία διαθέτει μια υπαίθρια ντίσκο και αιώρα. H πλατφόρμα συμπληρώνεται από μια ξύλινη κατασκευή που φιλοξενεί το χώρο του καθιστικού στον τελευταίο όροφο, ο οποίος προσφέρει μοναδική θέα στις ευρωπαϊκές πλωτές οδούς.

Το σκάφος του Markowic είναι ένα πιο μοντέρνο σκάφος και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για λόγους φωτογραφίας.

Η βάρκα αυτή μοιάζει με κομψό επιπλωμένο στούντιο, στο οποίο ο φωτογράφος καταγράφει το ταξίδι μέσα από φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο. Μόλις το σκάφος σταματήσει σε κάποιο λιμάνι, ο φωτογράφος καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν σε πραγματικό χρόνο ή να δουν το φωτογραφικό αρχείο του ταξιδιού των καλλιτεχνών.

Οι δύο καλλιτέχνες, χρησιμοποιούν τα πλωτά αυτά στούντιο για να απαθανατίσουν το ταξίδι τους από το Αμβούργο μέχρι το Άμστερνταμ. Οι φωτογραφίες τους θα πρωταγωνιστήσουν σε διάφορες εκδηλώσεις του Παρισιού ενώ τελευταίος σταθμός του ταξιδιού τους θα αποτελέσει το Αμβούργου τον Ιούνιο.