ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κεφτεδάκια από έντομα στο μελλοντικό μενού της Ikea

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2018, 14:45 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2018, 10:23
Κεφτεδάκια από έντομα στο μελλοντικό μενού της Ikea
Facebook Twitter Whatsapp

Στο μέλλον, τα διάσημα κεφτεδάκια μπορεί να μην είναι φτιαγμένα από κρέας όπως το γνωρίζουμε

Με το 30% των πελατών να επισκέπτονται τα καταστήματά της αποκλειστικά για τα φθηνά γεύματα, τα τρόφιμα είναι μεγάλη υπόθεση για την Ikea. Στο μέλλον, όμως, τα διάσημα κεφτεδάκια της μπορεί να μην είναι φτιαγμένα από κρέας όπως το γνωρίζουμε.

Το Space10, ένα εργαστήριο Καινοτομίας της Ikea με έδρα την Κοπεγχάγη, παρουσίασε το όραμά του για το «φαστφούντ του μέλλοντος», το οποίο θα πρέπει να είναι γευστικό, υγιεινό και ταυτόχρονα βιώσιμο.

Η πρώτη πρόταση είναι το Μπιφτέκι Εντόμων, το οποίο παρασκευάζεται από πατζάρι, πατάτα και προνύμφες σκαθαριών, οι οποίε αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.

Ακόμα και το παραδοσιακό hotdog θα μπορούσε να μεταμορφωθεί στο μέλλον σε Dogless Hotdog, στο οποίο το λουκάνικο έχει φυτική προέλευση και το ψωμάκι είναι φτιαγμένο όχι από αλεύρι αλλά από σπιρουλίνα -ένα μονοκύτταρο φύκι που προσφέρει περισσότερο καροτένιο από το καρότο και περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι.

Το φουτουριστικό μενού συμπληρώνει η Σαλάτα LOKAL, η οποία θα παρασκευάζεται από λαχανικά που καλλιεργούνται υδροπονικά μέσα στα ίδια τα καταστήματα της Ikea.

Μένει λοιπόν να δούμε αν τα κεφτεδάκια από προνύμφες θα αποδειχθούν εξίσου δημοφιλή με τα έπιπλα σε επίπεδες συσκευασίες.