current views are: 20

15 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση11:33

Ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης από… ξύλο χτίζεται στο Τόκιο

Για την κατασκευή του ουρανοξύστη, θα χρησιμοποιηθεί ξύλο και ατσάλι σε αναλογία 9 προς 1.

Δημοσίευση 11:33’

Για την κατασκευή του ουρανοξύστη, θα χρησιμοποιηθεί ξύλο και ατσάλι σε αναλογία 9 προς 1.

Έναν ουρανοξύστη ύψους 350 μέτρων, ετοιμάζουν οι Ιάπωνες, που πάντα ήταν πρωτοπόροι της κάθετης αστικής ανάπτυξης και έχουν τρέλα με τους ουρανοξύστες.

Το κτίριο αυτό, σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως το 2041 από την κατασκευάστρια εταιρεία Suritomo Forestry, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Nikken Sensei. Το έτος αυτό, σηματοδοτεί τα 350α γενέθλια της εταιρείας. Ο ξύλινος ουρανοξύστης θα ανεγερθεί στη συνοικία Marunouchi του Τόκιο, κοντά στο Tokyo Station και εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο W350 θα καθαιρέσει τον ουρανοξύστη Japan Abeco Harukas της Οζακα από τον «θρόνο» του υψηλότερου κτιρίου στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου (ανέρχεται σε ύψος 300 μέτρων).

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε φιλικές στο περιβάλλον πόλεις με χρήση ξύλου, οι οποίες γίνονται δάση μέσω της ολοένα μεγαλύτερης χρήσης ξύλινης αρχιτεκτονικής για ουρανοξύστες» αναφέρει, σε δελτίο Τύπου, η Suritomo Forestry. «Η πρασινάδα, συνδέεται από το έδαφος μέχρι τους υψηλότερους ορόφους μέσω των μπαλκονιών και προσφέρει μια καινούργια θέα βιοποικιλότητας στο σκηνικό της πόλης. Η εσωτερική δομή είναι καθαρό ξύλο και δίνει έναν χώρο ηρεμίας που αποπνέει τη ζεστασιά και ευγένεια του ξύλου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για την κατασκευή του ουρανοξύστη, θα χρησιμοποιηθεί ξύλο και ατσάλι σε αναλογία 9 προς 1. Ο 70 ορόφων W350 προβλέπεται να φιλοξενεί ξενοδοχείο, γραφεία, διαμερίσματα, καταστήματα. Το όλο συγκρότημα θα είναι ένα κάθετο δάσος στο οποίο θα «ανθούν» άνθρωποι και άγρια ζωή. Ακριβώς όπως είχε πει ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο στο «Planet Earth II»: «Είμαστε οι σχεδιαστές αυτού του περιβάλλοντος. Το εάν θα αποφασίσουμε – και πώς θα το κάνουμε – να προσκαλέσουμε την άγρια ζωή να επιστρέψει, εξαρτάται από μας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ