ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι Αέρηδες της Πλάκας «μετακόμισαν» στο Λονδίνο

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2018, 15:02 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2018, 15:57
Οι Αέρηδες της Πλάκας «μετακόμισαν» στο Λονδίνο
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε τις φωτογραφίες του νεόδμητου Havona House στο Δυτικό Λονδίνο το οποίο χτίστηκε πάνω στα σχέδια του Πύργου των Αέρηδων στους πρόποδες της Ακρόπολης και πωλείται έναντι 29 εκατομμυρίων ευρώ

Το εμβαδόν του αγγίζει τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα και η τιμή του –αστρονομική- τα 29 εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος για το νεόδμητο Havona House σε ένα από τους πιο περιζήτητους δρόμους του Notting Hill στο δυτικό Λονδίνο. Ολοκληρώθηκε μέσα στο 2018 και είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας: μια από τις μεγαλύτερες εσωτερικές πισίνες σε ιδιωτική κατοικία στο Λονδίνο, υδραυλικό ασανσέρ για έως και τρία αυτοκίνητα που λειτουργεί με το πάτημα ενός πλήκτρου στο κινητό. Διαθέτει επίσης επτά υπνοδωμάτια, φωτιστικά και θερμαντικά συστήματα - πραγματικά έργα τέχνης και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους ανθρώπου με βαθιές τσέπες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε εξωτικά νησιά.

Όμως, η εξωτερική όψη του οικήματος, που προορίζεται αναμφιβόλως για να στεγάσει τα όνειρα κάποιου ρώσου ή άραβα ολιγάρχη, δεν περιέχει καμία ένδειξη για τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό.  Εμπνευσμένη εξ ολοκλήρου από τον Πύργο των Αέρηδων (ακριβής ονομασία: Ωρολόγιος του Κυρρήστου) είναι ένα «ποίημα» κορινθιακού ρυθμού από ασβεστόλιθο, με κιονόκρανα και μια ζωοφόρο βάρους 15 τόνων.

Πιστοί στην πηγή έμπνευσής τους οι αρχιτέκτονες στόλισαν το έργο τους με οκτώ ανάγλυφους φτερωτούς ανέμους και έναν μπρούτζινο ανεμοδείκτη στην οροφή με την μορφή του Τρίτωνα.

Τα σχέδια του σπιτιού υπογράφει η φίρμα Chesneys και οι ενδιαφερόμενοι να το αποκτήσουν θα πρέπει να απευθύνονται στην μεσιτική εταιρία Rokstone.