current views are: 16

20 Απριλίου 2018
Δημοσίευση13:01

Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού γερμανικού υποβρυχίου U-3523

Το ναυάγιο του σκάφους που υποτίθεται ότι μετέφερε Ναζί αξιωματούχους και τον χρυσό του Γ’ Ράιχ στην Αργεντινή εντοπίστηκε στ’ ανοιχτά των ακτών της Δανίας

Δημοσίευση 13:01’

Το ναυάγιο του σκάφους που υποτίθεται ότι μετέφερε Ναζί αξιωματούχους και τον χρυσό του Γ’ Ράιχ στην Αργεντινή εντοπίστηκε στ’ ανοιχτά των ακτών της Δανίας

Μια ακόμα θεωρία συνομωσίας φαίνεται να οδηγείται στον υγρό τάφο της. Η φήμη ότι ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν διέφυγαν μετά την οριστική ήττα της Γερμανίας στη Λατινική Αμερική, παίρνοντας μαζί τους σημαντικό μέρος του θησαυρού των Ναζί, αποδεικνύεται φύκια μετά από την ανακάλυψη του ναυάγιου του περίφημου υποβρύχιου U-3523 στον βυθό, λίγα μίλια από τις δανέζικες ακτές.

Το υποβρύχιο που αναζητούνταν εδώ και δεκαετίες βυθίστηκε από αεροσκάφος της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας τον Μάιο του 1945 όμως ένα λάθος του πληρώματος του αεροπλάνου οδήγησε στο ναυάγιο των ερευνών. Όταν βυθίστηκε το U-3523 ήταν ένα από τα καμάρια της γερμανικής πολεμικής μηχανής, τελευταίας τεχνολογίας (XXI U), με ακτίνα δράσης έως τα παράλια της Νότιας Αμερικής. Συμμετείχε σε καταδρομικές επιχειρήσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στον Ατλαντικό Ωκεανό, με στόχο την διακοπή της τροφοδοσίας των συμμαχικών δυνάμεων στη Μεγάλη Βρετανία από τις αποικίες.

Οι φήμες ότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο χρησιμοποιήθηκε για την απόδραση υψηλόβαθμων Ναζί αξιωματούχων –πιθανότατα του ίδιου του Χίτλερ και της ερωμένης του- στη Λατινική Αμερική βρήκαν εύφορο έδαφος αμέσως μετά από την συνθηκολόγηση της Γερμανίας ανάμεσα στους υποστηρικτές του ναζιστικού καθεστώτος σε όλο τον κόσμο. Ενισχύθηκαν από τις μαρτυρίες διαφόρων ευφάνταστων τύπων που ισχυρίζονταν ότι συνάντησαν τον Φύρερ σε διάφορα σημεία της Κολομβίας και αλλού καθώς και από το επιβεβαιωμένο γεγονός της άφιξης δύο U-boats στην Αργεντινή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1945. Όταν παραδόθηκαν στις αρχές οι κυβερνήτες τους υποστήριξαν ότι δεν μετέφεραν επιβάτες όμως αυτό δεν έγινε ποτέ πιστευτό. Κι έτσι, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως ο Άντολφ Άιχμαν και ο Γιόζεφ Μένγκελε έφτασαν στην Αμερική ακτοπλοϊκώς, με καράβια της γραμμής, ο μύθος του υποβρυχίου που μετέφερε τον αμύθητο θησαυρό των Ναζί επέζησε έως σήμερα.

Όπως και να έχει, η ανακοίνωση του Μουσείου Ναυτικού Πολέμου της Γιουλάνδης στη Δανία ότι το χαμένο υποβρύχιο εντοπίστηκε σε απόσταση δέκα ναυτικών μιλίων από την πόλη Σκάγκεν, στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Δανίας και Νορβηγίας.

Τώρα μένει να ξεκαθαριστεί πόσοι και ποιοι επέβαιναν στο μοιραίο υποβρύχιο και που κατευθύνονταν.

To video animation της βύθισης προέρχεται από το σάιτ του Μουσείου.


σχετικα αρθρα