ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Στο Κιλκίς διοργανώνουν καλλιστεία με… πιροσκί!

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2018, 16:51 / Ανανεώθηκε 25 Μαΐου 2018, 23:31
Στο Κιλκίς διοργανώνουν καλλιστεία με… πιροσκί!
Facebook Twitter Whatsapp

Αμέσως μετά τον διαγωνισμό πιροσκί πραγματοποιείται ποντιακό γλέντι

Στο χωριό Ευκαρπία του δήμου Κιλκίς, περίπου 10.000 παραδοσιακά πιροσκί, ετοιμάζονται να τηγανιστούν την Κυριακή 27 Μαΐου, προκειμένου μετά από διαγωνισμό γευσιγνωσίας να αναδειχτεί το καλύτερο και νοστιμότερο ποντιακό έδεσμα.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Το Λάβας και ο δήμος Κιλκίς. Ένας διαγωνισμός που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού της Ευκαρπίας και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα συμμετέχουν γυναίκες, φορείς και σύλλογοι της περιοχής.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", ο ιερέας Ιωάννης Ξενιτίδης, από την ιδέα του οποίου ξεκίνησε το 2007 ο διαγωνισμός, φέτος αναμένονται περίπου 3.000 επισκέπτες στο χωριό της Ευκαρπίας.

«Οι χρυσοχέρες της περιοχής μας, μετά τα πρώτα χρόνια, δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου που ερχόταν.

Φέτος περιμένουμε κοντά στις 3.000 επισκέπτες. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει στην πλατεία, εκεί όπου τοποθετούνται περίπτερα. Έχουμε καλέσει και συλλόγους από άλλες περιοχές να κάνουν ομάδες και να διαγωνιστούν ποιος κάνει το καλύτερο πιροσκί. Ο κόσμος περνώντας από κάθε ομάδα γεύεται ένα πιροσκί και στη συνέχεια σε μια κάλπη ψηφίζει το καλύτερο» πρόσθεσε ο πατέρας Ιωάννης.

Αμέσως μετά τον διαγωνισμό πιροσκί πραγματοποιείται ποντιακό γλέντι, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.