ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυστραλία: Σταμάτησαν κροκόδειλο 5 μέτρων

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 11:05 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 10:52
Αυστραλία: Σταμάτησαν κροκόδειλο 5 μέτρων
Facebook Twitter Whatsapp

Τον κυνηγούσαν από το 2010

Σύδνεϋ (Reuters) – Οι Αρχές στην Αυστραλία έπιασαν έναν κροκόδειλο αλμυρού νερού μήκους περίπου 5 μέτρων (16,4 ft), από τους μεγαλύτερους καταγεγραμμένους, που κατευθυνόταν σε κατοικήσιμη περιοχή, ανέφερε το Υπουργείο Τουρισμού την Τρίτη.

Με βάρος άνω των 600 κιλών, ο εξηντάχρονος κροκόδειλος είναι ο μεγαλύτερος που μετακινήθηκε ποτέ από τον ποταμό Katherine που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αυστραλίας, και μεταφέρθηκε σε ειδική φάρμα με κροκόδειλους.

Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που έπιασαν ποτέ στην Αυστραλία είχε μήκος 6,4 μέτρα, σύμφωνα με τα αρχεία. Πιάστηκε και σκοτώθηκε το 1974 επίσης στο βόρειο τμήμα της Αυστραλίας.

Τη Δευτέρα, αφού τον νάρκωσαν, οι δασοφύλακες έπιασαν τον 4,7 μέτρων αρσενικό κροκόδειλο 60 χιλιόμετρα νότια της πόλης Katherine, αναφέρουν τα ΜΜΕ. Τον κυνηγούσαν από τη στιγμή που τον εντόπισαν αρχικά το 2010.

«Τον μεταφέραμε νότια της πόλης Katherine για να αποτρέψουμε επαφή με τους ανθρώπους που διέμεναν στην περιοχή», είπε η Tracey Dulding, Διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού.

Γνωστή για την εξωτική και μερικές φορές επικίνδυνη άγρια ζωή της, όπως οι καρχαρίες και ο διάβολος της Τασμανίας, στην Αυστραλία ζουν πάνω από 150.000 κροκόδειλοι. Συχνά οι Αρχές αναγκάζονται να τους μεταφέρουν μακριά από τους ανθρώπους.

Το 2017, 371 κροκόδειλοι πιάστηκαν από τους δασοφύλακες σε περιοχές στο βόρειο τμήμα, όπως Darwin, Palmerston και Katherine, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου. Φέτος μόνο πιάστηκαν 190 κροκόδειλοι.