current views are: 12

22 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση08:48

Η Βασίλισσα μιλάει μέσω της… καρφίτσας της

Τι μας διδάσκει για τη μόδα η επίσκεψη του Τραμπ στην Βασίλισσα

Δημοσίευση 08:48’

Τι μας διδάσκει για τη μόδα η επίσκεψη του Τραμπ στην Βασίλισσα

Υπάρχει κάποιος που την τελευταία εβδομάδα έδωσε μαθήματα διαχείρισης του φαινομένου Τραμπ, κάποιος που εξευτέλισε τον Αμερικανό πρόεδρο κάτω από την ίδια του την μύτη. Όχι, δεν μιλάμε για τον Πούτιν, άλλα για την βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας, που μάλλον θα πρέπει να ανακηρυχθεί η μεγαλύτερη ιδιοφυία της εποχής μας.

Οι ενδυματολογικές επιλογές των δύο πλευρών δεν κίνησαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον στους περισσότερους παρατηρητές της συνάντησης του προεδρικού ζεύγους με τη βασίλισσα, που ήταν περισσότερο αφοσιωμένοι στην ντροπιαστική συμπεριφορά του Τραμπ.

Είσαι δεν είσαι φαν της βασιλικής οικογένειας, καθαρά από ανθρωπιστικής πλευράς, η στάση του πλανητάρχη απέναντι σε μία 92χρονη γυναίκα ήταν τουλάχισοτν υποτιμιτική. Λίγο σεβασμό, βρε αγροίκε. Φυσικά, δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από κάποιον που άφησε τον γιο του στη βροχή ενώ ο ίδιος βρισκόταν κάτω από την προστασία της ομπρελίτσας του.

Σίγουρα όχι η βασίλισσα, που επέλεξε να απαντήσει στον πλανητάρχη μέσω της… καρφίτσας της. Το twitter, που μελέτησε ενδελεχώς το μήνυμα που έκρυβαν οι καρφίτσες της μονάρχη, μας έκανε να υποκλιθούμε στην πονηριά της.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης του Τραμπ η βασίλισσα τον προϋπάντησε με την πράσινη καρφίτσα που της είχαν χαρίσει οι Ομπάμα σε ένδειξη φιλίας. Την δεύτερη ημέρα, εμφανίστηκε με καρφίτσα που της είχε δωρίσει ο Καναδάς, με τον οποίο ο Τραμπ είναι στα μαχαίρια, σε σχήμα χιονονιφάδας, όρο που χρησιμοποιεί ο Τραμπ για εκείνους που διαφωνούν μαζί του. Την τρίτη μέρα, η καρφίτσα της βασίλισσας ήταν η ίδια που η μητέρα της φόρεσε στην κηδεία του βασιλιά Γεωργίου IV. Δεν το λες και σύμβολο χαράς. Βασιλικές καρφίτσες 3, Τραμπ 0.

Υπερβολές, θα σκεφτεί κανείς, είναι γεγονός όμως ότι η μονάρχης ταιριάζει την γκαρνταρόμπα της με την  θεματολογία της εκάστοτε ημέρας. Ποιος θα ξεχάσει την ομοιότητα του καπέλου με το οποίο άνοιξε το κοινοβούλιο πέρυσι με την σημαία της ΕΕ;

Μήπως η βασίλισσα, που απαγορεύεται να παίρνει θέση στην πολιτική ζωή, έχει βρει τρόπο να μιλάει μέσα από τα συνολάκια της; Τρέμε, Τζέμς Μποντ.

Πηγή: The Guardian