current views are: 9

6 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση12:04

Οι γιατροί στην Αγγλία θα βλέπουν έως και 15 ασθενείς μαζί

Το πρωτότυπο σύστημα, που βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας, αποσκοπεί στη μείωση του κόστους και του χρόνου αναμονής των ασθενών

Δημοσίευση 12:04’

Το πρωτότυπο σύστημα, που βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας, αποσκοπεί στη μείωση του κόστους και του χρόνου αναμονής των ασθενών

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών που επιθυμούν να συμβουλευτούν γιατρό επεξεργάζονταιοι υπεύθυνοι του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS). Αν ισχύσει το νέο μέτρο, το οποίο δοκιμάζεται ήδη στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Νότινχαμ και το Σέφιλντ, οι πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες θα μπορούν να παίρνουν μέρος σε δύωρα ομαδικά ραντεβού στα οποία θα συμμετέχουν έως και 15 ασθενείς.

Στόχος του υπό συζήτηση μέτρου είναι να μειωθεί το κόστος των επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και ο χρόνος αναμονής για ραντεβού. Στο «στόχαστρο» βρίσκονται διαβητικοί, ασθματικοί και άλλες κατηγορίες ασθενών που απαιτούν διαρκή παρακολούθηση και οι οποίοι, κατά μία άποψη, θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια τέτοια προσέγγιση.

Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια «εξορθολογισμού» εκ μέρους του NHS οποίο ταλανίζεται από το δίδυμο πρόβλημα της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και, κατά συνέπεια, του κόστους περίθαλψης και της περικοπής οικονομικών πόρων.

Οι πρώτες αντιδράσεις από οργανώσεις ασθενών καταγράφονται ήδη. Κάποιοι μιλάνε για απαράδεκτη ιδέα ενώ άλλοι σημειώνουν πως η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με ομοιοπαθείς μπορεί, υπό όρους, να έχει θετικό αποτέλεσμα.


σχετικα αρθρα