Αιχμές κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με σχετική επιστολή που του απέστειλε, σχετικά με το ζήτημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.«Η απαίτηση των πολιτών για ασφάλεια και ποιότητα ζωής επιβάλλει σε όλους μας όσοι διαχειριζόμαστε την εξουσία στο όνομά τους, να αυτοδεσμευόμαστε στο πεδίο της αντικειμενικής προσέγγισης της πραγματικότητας», υπογραμμίζει ο υπουργός. Η Επιστολή:

«Παρακολουθώ τις συνεχείς δηλώσεις σας για το κέντρο της Αθήνας. Συμμερίζομαι την αγωνία σας και μεγάλο μέρος του προβληματισμού σας. Η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή για ένα σημαντικό τμήμα των επιχειρηματιών, των εργαζομένων και των κατοίκων της Αθήνας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υλοποιούν ένα εκτεταμένο σχέδιο για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε ήδη διαπιστώσει την αλλαγή που έχει συντελεστεί σε ορισμένες περιοχές. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα» αναφέρει ο κ. Παπουτσής.

«Είχα την ευκαιρία στην ομιλία μου στη Βουλή (13/1/12), ν’ αναφερθώ εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και την πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πεδίο ευθύνης του, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας. Για την ενημέρωσή σας, σας αποστέλλω την ομιλία μου αυτή, καθώς και ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου. Στην ταραγμένη εποχή μας, η απαίτηση των πολιτών για ασφάλεια και ποιότητα ζωής επιβάλλει σε όλους μας όσοι διαχειριζόμαστε την εξουσία στο όνομά τους, να αυτοδεσμευόμαστε στο πεδίο της αντικειμενικής προσέγγισης της πραγματικότητας» σημειώνει ο υπουργός.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, για ακόμη μια φορά, ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Δήμου της Αθήνας και των Αθηναίων πολιτών» καταλήγει ο Χ. Παπουτσής.