«Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να... χτενιζόμαστε». Τάδε έφη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Καστανίδης, μεταξύ άλλων, εκανε λόγο για «βαρυχειμωνιά», αναγνώρισε ότι κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άσκησε τα διευθυντικά του καθήκοντα, επέμεινε όμως ότι θα πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία μέχρι το Μάρτιο και απέρριψε την πρόταση Σκανδαλίδη για σύγκληση ΚΟ με σκοπό την άμεση εκλογή προέδρου.  

Από τα πυρά του κ. Καστανίδη δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Λοβέρδος, για τον οποίο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης άφησε έμμεσα αιχμές ότι οι «διατάξεις που έρχονται στη Βουλή θα πρέπει να είναι καλά επεξεργασμένες».   

Σε μία προσπάθεια αυτοκριτικής, ο κ. Καστανίδης αναγνώρισε λάθη του πρώτου Μνημονίου, τα οποία ωστόσο απέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας και επεσήμανε ότι το μνημόνιο θα έπρεπε να είχε επιμείνει στη λελογισμένη χρήση του μισθολογικού κόστους, ώστε να μην οδηγηθούμε στην περαιτέρω ύφεση.   

Καταλήγοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν μπορεί να συμπιεστεί άλλο το μισθολογικό κόστος», αφήνοντας εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει την κατάργηση 13ου, 14ου και κατώτατου μισθού, σε περίπτωση που η κυβέρνηση Παπαδήμου φέρει το θέμα στη Βουλή προς ψήφιση.
Πηγή: ΣΚΑΙ