«Σήμερα έχω στα χέρια μου την πρόταση για το νέο Λύκειο και το εξεταστικό. Τη μελετάμε. Ελπίζω να έχει την ίδια βάση με την πρόταση που είχα αφήσει πριν φύγω από το ΥΠΕΠΘ το 2009, καθώς εισηγητής είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ίδωμεν...». Αυτά γράφει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο Twitter. Ως τομεάρχης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Άρης Σπηλιώτοπουλος δεν αφήνει ασχολίαστη οποιαδήποτε εξέλιξη στο χώρο της Παιδείας.  

Είναι γεγονός άλλωστε ότι στο παρελθόν έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην Άννα Διαμαντοπούλου. Ειδικότερα όσον αφορά το νέο νόμο πλαίσιο ο οποίος κατατέθηκε τον προηγούμενο Αύγουστο ο κ. Σπηλιώτοπουλος τον είχε χαρακτηρίσει «προβληματικό» καταθέτοντας την ίδια στιγμή 12 βελτιωμένα σημεία τα οποία όπως είχε δηλώσει θα μπορούσαν «να βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί συναίνεση». 

Για το Νέο Λυκείο εμφανίζεται επιφυλακτικός και περιμένει να διαπιστώσει εάν και ποιες αλλάγες έχουν αποφασιστεί να προχωρήσουν και εάν εκείνες είναι παρόμοιες με εκείνες που ο ίδιος πριν από μερικά χρόνια είχε προτείνει αλλά δεν είχαν γίνει δεκτές...