current views are: 1

3 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση08:36

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα η υπόθεση του διευθύνοντος συμβούλου ΟΔΙΕ

Η κραυγαλέα περίπτωση χρεών, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, προς το δημόσιο του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΔΙΕ, Αλέξανδρου Ζαχαρή, είναι πασίδηλο ότι εγείρει μείζονος σημασίας πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δημοσίευση 08:36’
αρθρο-newpost

Η κραυγαλέα περίπτωση χρεών, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, προς το δημόσιο του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΔΙΕ, Αλέξανδρου Ζαχαρή, είναι πασίδηλο ότι εγείρει μείζονος σημασίας πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η κραυγαλέα περίπτωση χρεών, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, προς το δημόσιο του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΔΙΕ, Αλέξανδρου Ζαχαρή, είναι πασίδηλο ότι εγείρει μείζονος σημασίας πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στους βουλευτές του κόμματός του έκανε εκτενείς αναφορές στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο συνεχώς περί του «σκανδάλου» του Βατοπεδίου.

Την ίδια στιγμή όλα τα ΜΜΕ παρουσίαζαν το μεγάλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στον ΟΔΙΕ και τον διευθύνοντα σύμβουλο να προσέρχεται στον εισαγγελέα για τον οποίο δεν έκανε ούτε μια αναφορά. Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι την εποπτεία του εν λόγω Οργανισμού  έχει ο στενός φίλος και συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, Παύλος Γερουλάνος. 

Μάλιστα μεταξύ των θεμάτων υπάρχει και ένα ακόμα ζήτημα το οποίο θεωρούμε ότι αναδείχθηκε επαρκώς. Πρόκειται για την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή του εν λόγω Οργανισμού. Πριν από ένα μήνα περίπου η Φίλιππος Ένωση Ελλάδος (ΦΕΕ)- η οποία είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου δικαίου και έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας των Ιπποδρομιών- απέστειλε σχετική έγγραφη ενημέρωση στον κ. Γερουλάνο.

Στη επιστολή αυτή γινόταν λόγος για την μαζική και συστηματική εισφοροδιαφυγή. Ο υπουργός Πολιτισμού όμως  δεν φαίνεται να έχει μέχρι τώρα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία αλλά απαξίωσε να απαντήσει στην επιστολή την οποία υπέγραφε ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης ο οποίος κατέχει την θέση του προέδρου της ΦΕΕ. 

Το δραματικό στην υπόθεση είναι ότι την ώρα που γινόντουσαν όλα αυτά ο κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής πλήρωνε εκατοντάδες ευρώ- όπως λεπτομερώς αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΟΔΙΕ- για να αγοράσει και να μεταφέρει άλογα από το εξωτερικό. 

Η υπόθεση Ζαχαρή είναι πρόκληση για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και είναι εξόχως επικίνδυνο να μην τοποθετηθούν σήμερα τα πολιτικά κόμματα. Αλώστε θεωρείται άμεση η αντικατάσταση του κ. Ζαχαρή διότι με δεδομένη την απόφαση πώλησης του Οργανισμού με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό ο υπό κατηγορία διευθύνων σύμβουλος δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει στο εξωτερικό λόγω των περιοριστικών όρων που έθεσε οι εισαγγελέας. 

Π.Ρ

Σχετικά Θέματα:

Αλέξανδρος Ζαχαρής, το «γκανιάν» του Ιπποδρόμου που έπαιξε και… έχασε 84 εκατ. ευρώ


σχετικα αρθρα