Μεγάλο… σουξέ φαίνεται πως έχουν οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει κατά καιρούς ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο εξωτερικό! Έτσι, ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ζαν Λεονετί, αναφερόμενος στα όσα είπε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, περί επαναδιαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τους προϋπολογισμούς, τον χαρακτήρισε «Γάλλο Παπανδρέου»!

«Υπάρχει ένας Ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση μία ευρωπαϊκή συνθήκη και αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου. Και όλοι γνωρίζουμε καλώς ποιο τέλος είχε εκείνος», υπογράμμισε ο Λεονετί σε συνέντευξή του στον ιστότοπο jdd.fr

Ο υπουργός του Σαρκοζί φυσικά αναφέρεται στο δημοψήφισμα που είχε προκηρύξει ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου, κίνηση η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι η πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού επικρίθηκε έντονα και από την Άνγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί, και είχε ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Π.Β