Μετά από σιωπή πολλών ημερών, ο Κυριάκος Βελόπουλος βρήκε τη μιλιά του και προσπάθησε να εξηγήσει (την δυσεξήγητη) σχέση του με τον αρχιτοκογλύφο Μάρκο Καραμπέρη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη στον συνδυασμό του.
Τι είπε ο Κ. Βελόπουλος; Είπε (μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm και τον Βασίλη Χιώτη) ότι δεν είναι… «ούτε δικαστής, ούτε θεός, ούτε αστυνομικός»- λες και εμείς πιστεύαμε κάτι αντίθετο. Ότι «τον άνθρωπο αυτό μας τον φέρανε, ήταν από τη Νέα Δημοκρατία».
Αυτός, ο δημοσιογράφος, ο βέρος Σαλονικιός, ο πληροφορημένος για όλα όσα τεκταίνονται  από το Λιτόχωρο ως τη Χαλκιδική και βάλε, δεν ήξερε ποιος είναι ο Καραμπέρης
Και αφού δεν ήξερε και δεν υπήρξε κάποια αναφορά από τις εφημερίδες, τι να κάνει τον δέχθηκε και τον αγκάλιασε- πολιτικά εννοώ. Γιατί κάποιοι έγραψαν «τι μεγάλος επιχειρηματίας, ο μεγαλύτερος στη βόρειο Ελλάδα κατεβαίνει με το ΛΑΟΣ. Τι επιτυχία μεγάλη είναι αυτή»
Εδώ, αναγκάζομαι να επαναλάβω ότι το ποιος ήταν ο Καραμπέρης, το γνώριζαν και τα πεζοδρόμια της Τσιμισκή και οι Ρώσοι τουρίστες, αλλά ο Κυριάκος, αν και γάτος και παιδί της πιάτσας δεν το γνώριζε.
Και αφού είδαμε γιατί ο Κυριάκος δεν είναι… Θεός, πάμε να δούμε γιατί δεν είναι δικαστής. Γιατί «ακόμη δεν καταδικάστηκε ο κύριος αυτός, ο περίεργος». Και μάλιστα απορεί «γιατί τον καταδίκασαν κιόλας» αφού «προφυλάκιση δεν σημαίνει καταδίκη». Αν καταδικαστεί- είπε ο Βελόπουλος, θα είναι απέναντί του. Αυτό του έλειπε. Να είναι ακόμα και τότε μαζί του!

ΥΓ: Δεν ξέρω αν για τον ίδιο, ήταν καλύτερο να συνεχίσει να σιωπά. Έστω και αν βρίσκομαι μεταξύ όσων υποστήριξαν με θέρμη ότι έχει υποχρέωση να μιλήσει. Το υποστήριζα ωστόσο γιατί πίστευα (και πιστεύω) ότι χρωστάει εξηγήσεις. Που να φανταστώ αυτά που εκστόμισε…

ΑΣΚ