«Έπεσε» η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή του νέου Μνημονίου.
Την ίδια ώρα εκτός λειτουργίας τέθηκε και το site της Αστυνομίας (www.astynomia.gr) και η ιστοσελιδα της Βουλής!
Ακόμη, οι ιστοσελίδες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, τα sites του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και η προσωπική ιστοσελίδα του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, «χτυπήθηκαν» και τέθηκαν εκτός λειτουργιάς.

Σύμφωνα με το Twitter των Anonymous, το «χτύπημα» στις ιστοσελίδας έγινε την ώρα της ψηφοφορίας του νέου Μνημονίου από τους  Anonymous λόγω των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν απόψε στη Βουλή.
Τα site βρισκόντουσαν εκτός λειτουργίας την στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου (01:57).

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μαζική και ταυτόχρονη είσοδο χρηστών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα. Την ίδια στιγμή όπως σημειώνεται και παραπάνω  στην ανάληψη της ευθύνης για τις επίθεσεις έχουν προχωρήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες οι Anonymous μετα και τις αναρτήσεις τους στο Twitter. Γι αυτό τον λόγο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκήματος  διενεργεί έρευνα. 

Οι τεχνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαστήσουν τις βλάβες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτό επαναλήφθηκε και πάλι σε κάποιες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της αστυνομίας. 

Α.Γ.
TAGS