Ο κ. Μητσοτάκης έχει τις απόψεις του. Δεν τις σέβομαι αλλά μπορεί ωστόσο ελευθέρως να τις διατυπώνει αφού έχουμε δημοκρατία.
Όμως ο γέρων πολιτικός είναι και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πέραν αυτού είναι και πατέρας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη.
 
Η διπλή αυτή ιδιότητα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Σαμαρά. Γιατί η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι δηλαδή ουδείς μπορεί να προβλέψει τον χρόνο των εκλογών έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την επίσημη θέση την οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει διατυπώσει.
 
Ο κ. Σαμαράς έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Γιατί δεν είναι δυνατόν να φιλοξενεί στις τάξεις της η παράταξη του αυτόν ο οποίος το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι πως θα μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά η θυγατέρα του. Δεν μπορεί κανένας να αμνηστεύει τον επίτιμο και τις απόψεις του. Δεν είναι δυνατόν αυτός που έκανε τον βίο αβίωτο του κάθε αρχηγού της φιλελεύθερης παράταξης που ακολούθησε την δική του θητεία. Δεν είναι δυνατόν να ασχολείται το πολιτικό σύστημα με τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη. Γιατί σε τελευταία ανάλυση περί μεθοδεύσεων πρόκειται.
 
Ας κάνει επιτέλους ο κ. Σαμαράς αυτό που δεν τόλμησε ο κ. Καραμανλής.