Εδώ και μήνες η κοινή γνώμη στην Ελλάδα βράζει. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος- καθηγητής πανεπιστημίου, για να αντιληφθείς ότι οι Γερμανοί μας στην έξοδο από το ευρώ. Δεν χρειάζεται να διαθέτεις υψηλό IQ για να κατανοήσεις ότι οι απαιτήσεις τους είναι παράλογες. Ούτε διεθνολόγος για να διακρίνεις τον ρόλο του κ. Σόιμπλε στην προσπάθεια εξευτελισμού των Ελλήνων. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, συμπεριφέρεται περισσότερο ως κατακτητής παρά ως εταίρος. Και αυτό ενοχλεί δικαίως τον μέσο Έλληνα.

Η εμμονή του δε, μας ανεβάζει στα κάγκελα.

Πριν τολμήσουμε ως Newpost.gr να αρθρογραφήσουμε δηκτικά, λέγοντας προς τον κ. Σόιμπλε ότι μπορεί να πάει να γαμηθεί, το σκεφτήκαμε επί ώρες. Δεν είμαστε θιασώτες των επιθετικών δημοσιευμάτων αυτού του τύπου.
Το βασανίσαμε και τέλος το αποφασίσαμε. Περιμέναμε όμως και τις αντιδράσεις.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον οποίο συχνά έχουμε ασκήσει κριτική, ρώτησε με στεντόρεια φωνή ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που τολμά να λοιδορεί την Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο άνθρωπος που έχει επιφορτιστεί το βάρος να εκφράζει ένα λαό έστειλε το μήνυμα που όφειλε να στείλει.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας έχει διατελέσει επί μακρόν υπουργός των Εξωτερικών. Γνωρίζει καλά το βάρος των λέξεων που είπε. Στη διπλωματική γλώσσα, του είπε (του Σόιμπλε) κάτι εξίσου βαρύ με αυτό που γράψαμε εμείς. Αν δεν το έλεγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα μετανιώναμε. Τώρα που το είπε, ομολογούμε ότι αισθανθήκαμε ανακουφισμένοι ως πολίτες της χώρας και δικαιωμένοι ως δημοσιογράφοι.

Σχετικό Θέμα: