Την οργή του Χρήστου Παπουτσή προκάλεσε η «ερμηνεία» της επιστολής για το έργο της Οικονομικής Αστυνομίας. Στην επιστολή, με παραλήπτες τον Πρωθυπουργό, τους αντιπροέδρους της Κυβέρνησης και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, επισημαίνεται ότι «οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την Ελληνική Αστυνομία». Αυτό, οδήγησε ορισμένους στην ερμηνεία ότι εμπεριέχονται βολές κατά Βενιζέλου.

«Η αθλιότητα έχει και τα όριά της», σχολίασε στενός συνεργάτης του Χρ. Παπουτσή, προσθέτοντας ότι με τη λογική αυτή η Κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να δουλεύει όσο διαρκεί η εκκρεμότητα με την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, γιατί όλα θα εντάσσονται στην εσωκομματική διαδικασία.

Πρόσθεσε ότι με τη λογική που διακατέχει την αυθαίρετη ερμηνεία, θα έπρεπε να συμπεριλάβουν σαν αποδέκτη των υποτιθέμενων αιχμών και τον προηγούμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Και αυτό γιατί η υπηρεσία ιδρύθηκε (όπως αναφέρεται στην επιστολή)  τον Αύγουστο του 2011, ενώ επί λέξει τονίζεται ότι «οι προσπάθειές μας αυτές δεν «εξαργυρώνονται», δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την Ελληνική Αστυνομία. Αδιάψευστα επ’ αυτού είναι και πάλι τα στατιστικά στοιχεία, καθώς από το σύνολο των 133  συλληφθέντων κατά το τελευταίο 4μηνο σε περίπου 20 επιβλήθηκαν πρωτόδικες ποινές φυλάκισης από 8 μήνες μέχρι και 5 έτη, οι περισσότερες με αναστολή, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δε για κακουργηματικής φύσεως οφειλές, αφήνονται επίσης ελεύθεροι με αποφάσεις των ανακριτών, χωρίς περιοριστικούς όρους που θα μπορούσαν να ωφελήσουν οικονομικά το Δημόσιο, όπως θα ήταν η καταβολή μιας υψηλής εγγυήσεως.»