«Μικρή κίνηση, αλλά με μεγάλη καρδιά» χαρακτήρισε ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Κάβα ντε Ριρένι, Μάρκο Γκάλντι, την απόφασή του να προσφέρει το μισθό του στον ελληνικό λαό προκειμένου να του συμπαρασταθεί την δύσκολη εποχή της κρίσης. Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Γκάλντι τόνισε πως οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, ήταν πολιτικοί, πολιτιστικοί, αλλά και γιατί στη χώρα μας έχει πολλούς φίλους.

«Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, παρόμοια με αυτή της Ιταλίας.

Πρόσθεσε πως η απόφασή του να «θυσιάσει» το μισθό του αποτελεί μία συμβολική κίνηση μπροστά στον ωκεανό προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, στην οποία ευχήθηκε να ξεπεράσει γρήγορα την κρίση.

Ο ιταλός δήμαρχος επεσήμανε ότι και στην Ιταλία, οι δήμαρχοι φέρουν τις περισσότερες ευθύνες σε σχέση με τους βουλευτές ενώ ο  Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε τη δήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά «una faccia, una razza».

Σε ερώτηση του κ. Παπαδάκη για το εάν θα λάβει τη σύνταξη του δημάρχου και παράλληλα του καθηγητή όταν αποχωρήσει επό την ενεργό δράση, ο κ. Γκάλντι απάντησε ότι αυτο δεν συμβαίνει στην Ιταλία, με τον παρουσιαστή να του προτείνει να έρθει στην Ελλάδα, όπου θα του δίνονταν και οι δύο συντάξεις ταυτόχρονα.

Σημειώνεται ότι ο Μάρκο Γκάλντι,  o oποίος είναι και καθηγητής στη Νομική Σχολή του Σαλέρνο, με κοινή επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο και τον ηγέτη των Γερμανών σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτζ  προσέφερε τον μισθό του για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.