Ο Ισίδωρος Κούβελος είναι ένας πλούσιος άνθρωπος- δραστηριοποιείται στη ναυτιλία εδώ και κάποιες 10ετίες. Στην περίπτωση του 1.000.000 δολαρίων, έκανε κάτι το οποίο είναι σύνηθες. Πούλησε, είχε θεματοφύλακα ελληνική τράπεζα, έφερε τα χρήματα transit στην Ελλάδα και τα επανεξήγαγε στο Λονδίνο. Ήταν όμως και σύζυγός της Ντόρας Μπακογιάννη και μπέρδεψαν τα πράγματα… Με το σημερινό πολιτικό κλίμα, ο Ι. Κούβελος οφείλει να δώσει εξηγήσεις και- εκ πρώτης άποψης, να πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας. Ο χειρισμός του αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, ήταν τραγικός- για το σύνολος των βουλευτών, όχι μόνον για τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Αργύρης, άφησε να πλανάται η φήμη ότι ένας βουλευτής (είναι σύζυγος βουλευτή), έβγαλε τον Μάιο (η κίνηση έγινε τον Μάρτιο), 1.000.000 ευρώ (μιλάμε για δολάρια), στην Ελβετία (τα χρήματα πήγαν στο Λονδίνο).

Η φήμη έγινε πεποίθηση. Και τώρα, όλοι πιστεύουν ότι η Βουλή, πάλι πάει να κουκουλώσει τα ανομήματά της. Κάποιοι μάλιστα, ξεπερνούν το νόμιμο και το ηθικό της συγκεκριμένης πράξης και θέτουν θέμα για την… οικονομική κατάσταση του Ι. Κούβελου!

Όταν ο λαός πεινάει και δοκιμάζεται, μια πολιτική αρχηγός έχει σύζυγο που κινεί με άνεση 1.000.000. Η σκέψη δεν έχει λογική, αλλά άντε να πείσεις τον (δικαιολογημένα) αλλόφρονα πολίτη.

Ο Ι. Κούβελος καλείται να δώσει εξηγήσεις. Προσωπικώς εικάζω ότι θα τις δώσει. Δεν θα έχει καμιά σημασία όμως. Βγήκε στη σέντρα την χρονική περίοδο που δεν έπρεπε. Αμφιβάλλω αν θα πείσει κανένα. Προφανώς έχει δώσει καίριο χτύπημα στην πολιτική καριέρα της συζύγου του η οποία, ούτως ή άλλως, βρισκόταν σε καθοδική τροχιά, για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε. Η Δημοκρατία, δεν έχει αδιέξοδα- έστω και με τη Ντόρα Μπακογιάννη εκτός Βουλής.

Εν των μεταξύ, η Βουλή δια του κ. Αργύρη, θα έχει βάλει τα χεράκια της για να ξαναβγάλει τα ματάκια της- αυτό είναι μια παράλληλη, αλλά σημαντικότερη ιστορία. Δεν έχουν δα περίσσευμα αξιοπιστίας για να το σπαταλούν οι βουλευτές.

ΥΓ: Στην ομιλία του την Παρασκευή, ο Ευ. Βενιζέλος, όταν αναφέρθηκε σε συγγενείς πολιτικών που έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ, φάνηκε σαν να γνώριζε την υπόθεση Κούβελου- η σκέψη δημιουργείται με δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων.

ΑΣΚ


Σχετικό Θέμα:

Ισίδωρος Κούβελος: «Δεν είμαι πολιτικός- Τα λόγια μου είναι συμβόλαιο»