Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς κάνει η Μιλένα Αποστολάκη. Ενδεχομένως να θέλει μας διδάξει πόσες –πολιτικές- κολοτούμπες είναι ικανός να κάνει ένας βουλευτής. Πριν από αρκετό καιρό σε κάποια αίθουσα της Βουλής τραβούσε από το πέτο τον Γιώργο Παπανδρέου και φωνασκούσε προκειμένου να τον πετάξουν έξω από το ΠΑΣΟΚ. Δεν τον πέταξαν όμως. Αρχηγό τον έκαναν και φυσικά έχασε-τότε- ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον οποίο υποστήριζε η δραστήρια βουλευτής.

Αργότερα όταν ο Γιώργος ήταν κυρίαρχος η κ. Αποστολάκη υπερασπιζόταν τον νέο αρχηγό αλλά και διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την κ. Βάρτζελη. Αργότερα ο Γιώργος έγινε Πρωθυπουργός. Πάλι ασκούσε κριτική μέχρι που έγινε Υφυπουργός- δεν θυμάμαι ακριβώς που -αλλά νομίζω ότι ήταν σε κάποιο τομέα ο οποίος σχετίζεται με κατοικίδια η κάτι παρόμοιο. Υπηρέτησε πιστά την Κυβέρνηση του μνημονίου( το οποίο και ψήφισε) διαπληκτιζόμενη στην τηλεόραση υπερασπιζόμενη το σπουδαίο έργο του μεγάλου τιμονιέρη Γιώργου.

Αλλά αργότερα ο τιμονιέρης την πέταξε έξω από την Κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η σχέση της με την κ. Βάρτζελη είχε αναβαθμιστεί αφού η «σιδηρά κυρία του Μαξίμου» την άφηνε να κάθεται στο γραφείο της και να της διηγείται ιστορίες με δράκους και κακούς βουλευτές υποθέτω.

Διαπίστωσε λοιπόν η κ. Αποστολάκη ότι δεν φτουράει. Πέρασε και πάλι στο απέναντι πεζοδρόμιο. Κριτική για το δεύτερο μνημόνιο και άρνηση να το ψηφίσει ήταν η νέα συνταγή της. Δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια και ο Γιώργος την πετάει έξω από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στα άρματα και πάλι η κ. Αποστολάκη. Οργιάζει υβρίζοντας τον Γιώργο και φαίνεται να μαρκάρει στενά τον Ανδρέα Λοβέρδο γιατί προφανώς δεν γνώριζε ότι ο εν λόγω πολιτικός θα απέσυρε το ενδιαφέρον του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Προσπάθησε να πάει προς τον Βενιζέλο αλλά ματαίως… Και τώρα; Διαβάστε λοιπόν την δήλωση της στο MEGA η οποία στάθηκε αφορμή για το σχόλιό μου:

«Η διαφοροποίησή μου με το ΠΑΣΟΚ είναι μια διαφοροποίηση που ξεκινά από παλιά από το 2006, μια θα έλεγα σφοδρή διαφωνία με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία δυστυχώς είχε συνέχεια, τόσο με το δημοψήφισμα όσο και με τη διαχείριση του πρώτου μνημονίου το οποίο ψήφισα μετά λόγου γνώσεως και έχοντας το διαβάσει πολύ προσεκτικά, αλλά και στη 2η δανειακή σύμβαση την οποία και επίσης μετά λόγου γνώσεως καταψήφισα. Άρα αυτά συνιστούν μια σοβαρή διαφωνία μου με πολιτικές και με πρακτικές υλοποίησής της, και η οποία όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια διαφωνία καταγεγραμμένη και μη ανατρέψιμη».

Είναι πασίδηλο ότι η κ. Αποστολάκη θέλει να περάσει σε άλλον κομματικό σχηματισμό. Εκτιμώ δε ότι το κόμμα του κ. Κουβέλη είναι μάλλον η επόμενη στάση της. Έφτασε ο καιρός να μας διδάξει και τον ευρωκομουνισμό! Τύφλα να έχουν ο Μπερλίγκουερ και ο Γκαροντί!

Άρτεμις Παραδείσου