Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αντιπροεδρία, την Τετάρτη το απόγευμα, έμεινε ημιτελής. Απέφυγε να παραστεί ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης και οι στενοί του φίλοι. Εδώ υπάρχει ένα παρασκήνιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ήταν το «κυρίως μενού» στη συνάντηση αυτή και γι’ αυτό άλλωστε μαζεύτηκαν εκεί 10 βουλευτές. Ωστόσο, ο Θόδωρος Πάγκαλος που είχε κανονίσει συνέντευξη στο ΒΗΜΑ θεώρησε πρέπον να διαρρεύσει τα περί της συνάντησης στο δημοσιογράφο που είχε πάει να του την πάρει. Το θέμα πήρε διαστάσεις που δεν επιθυμούσε ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος και επέλεξε να μην εμφανιστεί. Για μερικές ώρες πάντως δημιουργήθηκε η εντύπωση, ότι ενδεχομένως ο κ. Ραγκούσης να ήταν η σφήνα στις υποψηφιότητες Παπουτσή και Βενιζέλου, κάτι που ο αναπληρωτής υπουργός άφησε να κινείται για μερικές ώρες, πριν αρχίσει να σηκώνει το τηλέφωνο για να διαψεύδει αυτήν του την πρόθεση.

Ταυτόχρονα όμως ανακοίνωσε σε οποίον επικοινωνούσε μαζί του, ετοιμάζει για την ερχόμενη εβδομάδα μια πολιτική παρέμβαση, η οποία θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γινόταν, αν η συνάντηση είχε κρατηθεί μυστική και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είχε πάει σε αυτήν.

Πιθανότατα ο Γιάννης Ραγκούσης το σκέφτηκε, του πέρασε από το μυαλό. Και αυτή τη φορά μπορεί να έκανε πίσω, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όμως ότι αν καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά ως την επόμενη μάχη διαδοχής (κάτι που πια για κανέναν δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο ΠΑΣΟΚ) θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.