Έξι στους δέκα Έλληνες επιθυμεί ή βλέπει θετικά τη δημιουργία νέων κομμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του MEGA. Άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει το πόσο έχει κατακερματίσει την πολιτική σκηνή της χώρας το Μνημόνιο και κυρίως το Μνημόνιο ΙΙ που μόλις ξεκίνησε η εφαρμογή του.  
Γιατί, όσο τα δύο κόμματα εξουσίας θα κάνουν επιλογές προς την κατεύθυνση της λιτότητας και της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, όπως η περικοπή μισθών και συντάξεων, τόσο ο κόσμος θα τους γυρνάει την πλάτη.   

Ο κόσμος εμπιστεύεται τα δύο κόμματα εξουσίας όλο και λιγότερο. Το ξέρουν και οι ευρωπαίοι άλλωστε. Για αυτό στα προηγούμενα Eurogroup ζητάγανε επιστολές απ’ όλα κόμματα. 

Και μπορεί στην Ελλάδα όταν το ακούσανε να πέσανε ξεροί από τα γέλια, ο Ντε Γιάγκερ, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας όμως, όταν το πρότεινε μάλλον δεν γελούσε.   
Με όλα αυτά, τα δύο κόμματα φτάσανε εδώ που φτάσανε, με μειωμένα ποσοστά και με την αυτοδυναμία όνειρο θερινής…
νυκτός. Αν και σε αυτό προστεθούν και οι διαρροές προς τα νέα κόμματα, το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Συν το, ότι τα πράγματα σε κοινωνικό επίπεδο θα χειροτερέψουν γιατί το μνημόνιο είναι βαρύ και δύσπεπτο. Πώς το έλεγε και το τραγούδι; «Έρχονται μέρες δύσκολες, μέρες καταραμένες…»  

Π.Β