‘Εχουμε και λέμε: Η Άννα Διαμαντοπούλου, μέχρι χθες υπουργός Παιδείας και από σήμερα επί της Αναπτύξεως (κάτι σαν προστατευόμενο είδος της κατηγορίας υπουργός – υπουργός»), γνωστή μετά και τις σημερινές της δηλώσεις ως «κομάντο» του Παπαδήμου, αγαπημένο τέκνο συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κύκλων, και εκλεκτή προσκεκλημένη της περιβόητης Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, διακρίνεται –εκτός των άλλων- και για την ταπεινοφροσύνη της. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, περιαυτολόγησε σχετικά με το έργο της στο Παιδείας, τονίζοντας ότι το 97% των προγραμματικών δηλώσεων του 2009 για την εκπαίδευση έχουν επιτευχθεί. Και με δόση… μεγαλαυχίας (για να μπούμε και σε κλίμα Μπαμπινιώτη) είπε ότι είναι υπερήφανη για το «Ψηφιακό Σχολείο», το οποίο το πήρε από τον πάτο της Ε.Ε. (την Ελλάδα δηλαδή) και το έφερε πάνω από τη μέση στη σχετική κατάταξη.

Έχουμε και… κλαίμε: Προφανώς το υπόλοιπο 3% που δεν επετεύχθη, αφορά πρώτον στα σχολικά βιβλία που ακόμα διανέμονται, δεύτερον τα «μικρογεύματα» για τους υποσιτισμένους μαθητές  (οι οποίοι αρχικά ήταν… προπαγάνδα αλλά στη συνέχεια ως δια μαγείας υπήρξαν) που βρίσκονται σε στάδιο παρασκευής, και τρίτον στα τετράδια για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τα οποία μάλλον αγνοούνται. 

Όσο για το «Ψηφιακό Σχολείο», όντως έγινε, με τα DVD που μοιράστηκαν αντί βιβλίων. Για να μην συζητήσουμε για τις φωτοτυπίες, τις ελλείψεις μελανιών και άλλων αναλώσιμων, ούτε φυσικά για τη θέρμανση στα σχολεία της Βορείου Ελλάδας, και όχι μόνο!

Για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ όμως δεν ακούσαμε τίποτα. Γιατί όλα εντάσσονται στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας, μίας πολιτικού που κάποτε πρότεινε να γίνουν τα Αγγλικά επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους!
Ουδέν μεμπτόν, ο καθένας έχει τις απόψεις του. Και η Ιωάννα της Λωραίνης (με την παλιά γραφή) άκουγε φωνές, και η Άννα Διαμαντοπούλου –προφανώς- βλέπει ψηφιακά οράματα…

Υ.Γ. Τώρα ως επί της Αναπτύξεως, ας προβλέψει ένα κονδύλι για φθηνή βενζίνη σε καθηγητές και δασκάλους που –απ’ ότι μαθαίνουμε- γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με βιβλία για να τα μεταφέρουν από τα κέντρα διανομής στα σχολεία…
 

Αλέξης Παλαιολόγος (με δύο κόρες σε δημόσια σχολεία)