Η αναμενόμενη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος της κ. Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη- Κούβελου (δεν έχει ισπανικές ρίζες, Eλληνίδα είναι)  είναι αναμφισβήτητα η απάντηση την οποία περίμενε προκειμένου να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον.
Αλλά αποφάσεις φαίνεται, μοιραία, να έχουν πάρει και όσοι βουλευτές την ακολούθησαν στο εγχείρημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Βουλευτές που άφησαν να διαφανεί ότι  έχουν την δική τους γλώσσα, η οποία εξαντλεί το ρεπερτόριο των εννοιών της στο πεδίο των εσωκομματικών αλληλοϋπονομεύσεων!

Ο κ. Μαρκογιαννάκης φανερά πικραμένος από την πρόσφατη αστοχία του εξομολογήθηκε σε πολύ στενό του φίλο ότι εάν μπορούσε να βρει φόρμουλα η οποία θα εμπεριείχε το στοιχείο της αξιοπρέπειας, θα εγκατέλειπε το κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Γιατί ο άνθρωπος από ευαισθησία ξεκίνησε και πήγε στον εισαγγελέα κ. Τέντε και του είπε ότι το πόθεν έσχες της κυρίας είναι εντάξει και ότι αυτά που γίνονται εναντίον του κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» είναι μια διασυμπαντική συνομωσία. Φυσικά ο βουλευτής δεν γνώριζε τα παρά μέσα αλλά και κανένας δεν είχε την ευαισθησία να του πει από την αρχή την αλήθεια. Έτσι ο πρώην δικαστικός λειτουργός και νύν βουλευτής εξετέθη ανεπανόρθωτα!

Ο έτερος βουλευτής της «οικογένειας» Μητσοτάκη, Γιώργος Κοντογιάννης, του οποίου οι δηλώσεις ότι εξακολουθεί να στηρίζει την κ. Μπακογιάννη ξεπέρασαν τα όρια της  ψυχολογικής  γραφικότητας, φαίνεται ότι πειραματίζεται στους μετεωρισμούς. Γιατί ο εν λόγω κύριος αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις στήριξης της κ. Μπακογιάννη μόνο και μόνο γιατί υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία τον ήθελαν να προβληματίζεται σοβαρά εάν πρέπει να ή όχι να παραμείνει στη «Δημοκρατική Συμμαχία». Το μόνο που κατάφερε ο κ. Κοντογιάννης, ο εκ Πύργου Ηλείας ορμώμενος, ήταν να μας δώσει την εντύπωση του συσχηματισμένου με τον ανθρωπολογικό τύπου μονοδιάστατου κομματανθρώπου!

Γιατί ο κ. Κοντογιάννης μίλησε ήδη σε συνεργάτη του κ. Σαμαρά με σκοπό να προετοιμάσει την επιστροφή του. Η επίσημη δικαιολογία την οποία διατύπωσε είναι ότι ενώ αυτός θέλει να είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών η κ. Μπακογιάννη του το αρνήθηκε. Και όπως ο ίδιος ο βουλευτής ισχυρίστηκε αυτό έγινε διότι η πρόεδρος του κόμματος θέλει στην Β΄ Αθηνών να τοποθετήσει τον κ. Γιάννη Οικονόμου!  Ο Πυργιώτης πολιτικός είπε και άλλα διάφορα αλλά δεν είναι του χαρακτήρος μας να τα αναφέρουμε…     

Υπάρχει φυσικά και ο κ. Αυγενάκης. Ο οποίος επίσης προέβη σε δηλώσεις υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη. Αλλά και αυτός είχε αποστείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία για να διαπιστώσει εάν ακόμα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής.

Οι δικές μου πληροφορίες- οι οποίες είναι απολύτως ασφαλείς- λένε ότι ο κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να έχει βασικές αντιρρήσεις αλλά δεν είπε και αμέσως το ναι. Άλλωστε όπως μαθαίνω η κ. Μπακογιάννη το ψάχνει. Δηλαδή επιχειρεί με τον γνωστό της διακριτικό και παρασκηνιακό τρόπο να διερευνήσει αλλά και να διερμηνεύσει την δήλωση Σαμαρά περί πανστρατιάς! Είναι προφανές λοιπόν ότι περιμένει πρόσκληση για επιστροφή.

Συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μου είπε ότι τέτοια πρόσκληση δεν πρόκειται ποτέ, αλλά ποτέ, να αποσταλεί στην κ. Ντόρα Μητσοτάκη- Μπακογιάννη- Κούβελου! 


Πηγή: «Πρώτο Θέμα»/dark room