Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» βολτάρει στο Αιγαίο- και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά- ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας επιχειρεί να κλείσει το θέμα με… υπηρεσιακό τρόπο. Στέλνει γράμμα του απαντάνε με άλλη επιστολή, παθαίνει πλάκα το περιστέρι και στο τέλος οι τούρκοι ναύτες θα κάνουνε μπάνιο με την θεία Μαγδαληνή στην Μυτιλήνη!

Ενδεχομένως μια τέτοια πρακτική να είναι επιβεβλημένη διότι προφανώς στα… ανάκτορα της Κορίνθου όπου μεγάλωσε διάβαζαν όλη μέρα τα βιβλία του Ζαμπούνη!  

Και για να τελειώνει το καλαμπούρι ας τον πάρει ένα τηλέφωνο Σαμαράς και να του επιβάλει να βγει και να κάνει δημόσιες δηλώσεις. Ναι, να του επιβάλλει διότι χάρη του κ. Σαμαρά είναι εκεί. Κάνουμε λάθος;

Και τώρα διαβάστε τι λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβεκουρας:

Μέχρι στιγμής η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι έχει εκδοθεί μία τουρκική NAVTEX, στην οποία δεν προσδιορίζεται η περιοχή των ερευνών του Piri Reis. Με βάση τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ και του Λιμενικού Σώματος δεν έχει στοιχειοθετηθεί παραβίαση ελληνικής δικαιοδοσίας, κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων.


Υ.Γ Τα διαβήματα δεν επαρκούν. Κάποιος  επιτέλους να σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Έλληνες είμαστε!!!


Άρτεμις Παραδείσου