Καθημερινά ολοένα και περισσότερες φωνές ακούγονται εναντίον του δικομματισμού. Για να είμαι και γω μέσα στα πράγματα θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί τους. Επιβάλλεται τα δυο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, να συντριβούν. Να τους λιανίσει ο λαός όπως κάνει ο χασάπης όταν κόβει παϊδάκια κατʼ εντολή του πελάτη. Να καούν στην φωτιά όπως έκανε η Ιερά Εξέταση στους «αιρετικούς» και να μπουν τελικά στη Βουλή δέκα κόμματα. Να μην μπορεί την επομένη να σχηματισθεί κυβέρνηση και να διαλυθεί οριστικά το σύστημα. Να υπάρξει χάος και να ψάχνει η μάνα το παιδί όπως έγινε στον συνωστισμό της Σμύρνης που λέει και η Ρεπούση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στους δρόμους ο λαός θα διαδηλώνει για τα δίκαια αιτήματα του και τα ΜΑΤ θα συναχτούν μαζί του. Όλοι μαζί θα σπάνε τα μάρμαρα των ξενοδοχείων της πλουτοκρατίας. Τέλεια;

Οι ξένοι ηγέτες θα κοιτάζουν με θαυμασμό το νέο μας επίτευγμα και θα τρίβουν τα μάτια τους για το θάρρος και την αποφασιστικότητα μας. Δεν θα μας δανείζουν πλέον και έτσι θα ησυχάσουμε και δεν θα ξανασχοληθούμε με μισθούς και συντάξεις.

Την ίδια ώρα θα  προσπαθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να βρει άκρη για το ποιος θα σχηματίσει Κυβέρνηση και δεν θα μπορεί να κοιμηθεί την νύχτα από το άγχος του. Κανένας να μην ακούει κανέναν και η Βουλή θα γίνει επιτέλους έρμη κι απρόσωπη!

Εμείς όμως θα πανηγυρίζουμε γιατί τα καταφέραμε να δώσουμε στα δυο μεγάλα κόμματα το μάθημα τους. Εσείς συμφωνείτε;


Άρτεμις Παραδείσου