Τον ηλιόλουστο καιρό της Κωνσταντινούπολης θέλησε να απολαύσει το ζεύγος Παπανδρέου κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην πόλη αλλά οι υπεύθυνοι της καφετέριας που επέλεξαν να καθίσουν είχαν άλλη γνώμη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, υπό τον τίτλο «απαγόρευση τραπεζιού στον Παπανδρέου», ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη προσπάθησε να χαλαρώσει σε διάφορα διάσημα μέρη.

Μαζί με τη σύζυγο του Άντα επέλεξαν να πιουν καφέ στο γνωστό Susam Cafe στην περιοχή του Τζιχανγκίρ, για το οποίο έχουν γραφτεί ιδιαίτερα θετικά σχόλια και από την εφημερίδα Guadian.

Όμως υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα όταν το ζεύγος Παπανδρέου θέλησε να καθίσει έξω για να απολαύσει τον όμορφο καιρό.

Ο δήμος της περιοχής έχει απαγορεύσει από την προηγούμενη χρονιά στη συγκεκριμένη καφετέρια να βγαζει τα τραπέζια στο δρόμο, καθώς καταλαμβάνει τα πεζοδρόμια. Έτσι οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την απαγόρευση και ζήτησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου να καθίσει μέσα.

Εκείνος φυσικά υπάκουσε στην παράκληση των υπευθύνων ενώ συνέχισε να φωτογραφίζει κάθε γωνία του καταστήματος.

Λίγο πριν φύγει από την καφετέρια, δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες, προσκαλώντας τους μάλιστα για διακοπές και για... επενδύσεις στην Ελλάδα.