Κύριε διευθυντά, διάβαζα συνεχώς δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι θα ανοίξουν τους λογαριασμούς των διαφόρων επιτηδείων που διατηρούν αφορολόγητες «οικονομίες» στην Ελβετία. Μάλιστα κατηγορούσαν τους Νεοδημοκράτες ότι ενώ από το 2006 η Ελβετία ήταν δήθεν συνεργάσιμη στο θέμα αυτό ουδέν έπραξε η τότε κυβέρνηση.

Αφού πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια φάνηκε ότι και αυτό ήταν ένα ακόμη παραμύθι του ΠΑΣΟΚ  το οποίο πρέπει να ομολογήσουμε έχει διακριθεί στο είδος περισσότερο κι’ απ τους αδελφούς Γκριμ, τον Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν και τον Αίσωπο, μαζί.

Είναι όμως και τα παραμύθια του ΠΑΣΟΚ διδακτικά όπως και αυτά των μεγάλων του είδους.

Δύο διδάγματα βγαίνουν από το συγκεκριμένο παραμύθι: Πρώτον ότι η Ελβετία ουδέποτε ήθελε να συνεργαστεί, ούτε και τώρα συνεργάζεται όπως καταγγέλλει ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών, άρα η Ν.Δ δεν ολιγώρησε.

Δεύτερο ότι το πολυδιαφημισμένο open gov με το οποίο θα επιλέγονταν όχι οι κομματικοί αλλά οι άριστοι της αγοράς για να καταλάβουν θέσεις γενικών γραμματέων των υπουργείων παίζει καμιά φορά ωραία παιχνίδια.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης είναι γιος παλαιού ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν τον αποκλείει από το να είναι και άριστος. Ή το open gov να μην ήταν και τόσο open…

Il Postino