Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, μετά από την εισαγγελική παραγγελία με βάσει την οποία θα πρέπει να διενεργηθεί ενδελεχής έλεγχος των πεπραγμένων και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος εκ μέρους της συνδικαλιστικής οργάνωσης, δεν είναι τίποτα από την προσχώρηση στην λογική «πετάμε την μπάλα έξω και βρίζουμε τον… διαιτητή!» Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε διαιτητή αλλά επιχειρηματίες οι οποίοι ονομάζονται κατά περίσταση και «ντόπια συμφέροντα». Βεβαίως προκειμένου να διανθιστεί και να νομιμοποιηθεί τρόπον τινά η ανακοίνωση οι συνδικαλιστές επιχειρούν σφοδρή επίθεση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία για την περίπτωση καλείται «ξένα συμφέροντα».

Υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι:

«Είμαστε σταθερά και ασυμβίβαστα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και την Τρόικα αποκαλώντας το μνημόνιο φέρετρο και όχι ευλογία.

Είμαστε σταθερά και ασυμβίβαστα απέναντι σ’ αυτές τις βάρβαρες, αντεργατικές, αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές». Λένε και άλλα πολλά αλλά από αυτές τις δυο παραγράφουν μπορείτε να καταλάβετε.

Όπως σημειώσαμε υπάρχουν όμως και τα «ντόπια συμφέροντα». Στην ανακοίνωση τους λοιπόν οι μαχητές του δικαίου- κάτι σαν «τουπαμάρος» ένα πράμα- επισημαίνουν:

«Κάναμε μηνυτήρια αναφορά
για το σκάνδαλο της καθυστέρησης (Επί Ζημία της ΔΕΗ) κατασκευής του εργοστασίου του Αλιβερίου». Και καλά έκαναν. Αν έχουν δίκιο να το βρουν.  Αλλά εδώ υπάρχει ένα άλλο ζήτημα. Σε άλλη αποστροφή η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ επιχειρεί και πάλι επίθεση σε συγκεκριμένο  επιχειρηματικό όμιλο. Και εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να αναφερθούμε στον Όμιλο Μυτιληναίου τον οποίο καταγγέλλει λες και έχει πάρει το θέμα εργολαβικά! Θα έπρεπε όμως πέρα από την υπόθεση Αλιβερίου να μας πουν και για μερικές  καθυστερήσεις μεγάλων έργων και γι’ αυτές να πάνε επίσης στο γραφείο του κ. Εισαγγελέως. Μιλάμε για υποθέσεις που έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 3 χρόνια και στοιχίζουν κάτι παραπάνω από το κανονικό. Δηλαδή η υπέρβαση αγγίζει το 50% ενώ η επένδυση στο Αλιβέρι, εξ’ όσων μαθαίνουμε, είναι και 30% φθηνότερη!

Με όλα αυτά λοιπόν τα δεδομένα, προξενεί μεγάλη εντύπωση, η εξώδικη επιστολή καταγγελία της ΓΕΝΟΠ για το έργο στο Αλιβέρι. Ένα έργο για το οποίο ακόμη και οι πέτρες γνώριζαν ότι υπήρχαν προβλήματα τόσο στην αδειοδότησή του, όσο και στην διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου με το οποίο θα λειτουργήσει. Και δεν θέλουμε να επεκταθούμε από πού μάθαμε για την καταγγελία…

Συνεπώς οι συνδικαλιστές απαντάνε για άλλα άσχετα ζητήματα αλλά  για την ταμπακιέρα για την οποία εγκαλούνται κουβέντα! Η μπάλα στην κερκίδα… και σκίστε «τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που καταδυναστεύουν τον λαό»! Μόνο τα λεφτά που ψάχνει ο εισαγγελέας δεν τα έφαγαν τα συγκεκριμένα συμφέροντα για τα οποία μιλάνε στην ανακοίνωση τους οι εργατοπατέρες της υπό πτώχευση Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού!  

Τα πολλά λόγια πασπαλισμένα με ολίγον μαρξισμό και μπόλικο λαϊκισμό δεν πείθουν σήμερα την κοινωνία. Να απαντήσουν για όσα κατηγορούνται και να αφήσουν την συνομοσιολογία.

Πάνος Ρασσιάς
TAGS