«Δεν τα σπάσαμε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, γιατί ποτέ δεν τα φτιάξαμε», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνα, Γιάννης Ραγκούσης και εξηγεί ότι ποτέ δεν επέτρεψε στον εαυτό του να θεωρήσει ότι έχει γίνει ομάδα με τον υπουργό Υγείας και την τότε υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου επειδή «γράψαμε και δημοσιεύσαμε - εν γνώσει του Γιώργου Παπανδρέου, άρθρο στο πλαίσιο κοινής αντίληψης». Ξεκαθαρίζει δε ότι «δεν υπήρξε κανένα ζήτημα ηθικής τάξης επειδή ο Αντρέας αποφάσισε να ''φιλήσει'' τον Βαγγέλη».  Σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο free press έντυπο Athens Voice ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι «δεν πρόκειται να λειτουργήσω ούτε υπονομευτικά ούτε διασπαστικά», κι αυτό γιατί όπως εξηγεί δεν του αρέσει να πράττει αυτά που κατηγορεί. 

«
Δεν έχω καμία διασπαστική τάση και απορρίπτω μετά βδελυγμίας την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών και πολιτικών συμπεριφορών, τις οποίες ζήσαμε στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και είχαν τα χαρακτηριστικά της υπονόμευσης», υπογραμμίζει.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι έπληξαν την ελληνική οικονομία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού όσοι με βάναυσο τρόπο εμπόδισαν την πραγματοποίηση των αυτονόητων αλλαγών και σημειώνει ότι ο ίδιος προσωπικά ουδέποτε έκανε προσωπική επίθεση σε κανέναν. Στέλνει όμως ένα διπλό, όπως το χαρακτηρίζει μήνυμα δηλώνοντας, «Ότι κάποιοι είχαν τέτοιες συμπεριφορές, αλλά μη νομίσουν ότι αυτά που έκαναν θα κάνω κι εγώ. Το ποιοι… ο νοών νοείτω».

«Το ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρήθηκε από πολιτικές που έτειναν προς την προσπάθεια αποδόμησης της ηγεσίας, μακριά από μένα τέτοια νοοτροπία και τέτοια λειτουργία».

Όσον αφορά στη θέση του για την επιστροφή των ασώτων στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης απαντά «Δεν γίνεται ένας πολιτικός φορέας να είναι και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ, γιατί καταντάει ένας αναξιόπιστος πολιτικός φορέας».

Και επισημαίνει ότι «Δεν μπορεί κάποιοι να καταψηφίζουν εκ του ασφαλούς, ξέροντας ότι θα βρεθούν τουλάχιστον 151 δήθεν ''κορόιδα'' να κάνουν αυτό που πρέπει». Θεωρεί ωστόσο ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δώσει το πράσινο φως και επιστρέφουν όσοι καταψήφισαν τη δανειακή σύμβαση και το PSI και επιστρέψουν δίχως να δηλώσουν ότι έκαναν λάθος τότε το κόμμα θα υποστεί μεγάλη εκλογική ζημιά.   «Ο πολίτης θα καταλάβει ότι εδώ πέφτει δούλεμα, και όσοι θα έχουν προξενήσει αυτό το πλήγμα στη δημοκρατική παράταξη θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τονίζει.   

Ο Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει επίσης ότι δεν θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει έναν από τους «τελευταίους μεγάλους εν ενεργεία πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης». Ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας εξηγεί ότι ο κ. Σαμαράς «έχει ταυτιστεί με μερικές από τις πιο αρνητικές περιόδους της πολιτικής ζωής που οδήγησαν και στη χρεοκοπία». 

«Σε κυβέρνηση Σαμαρά, ακόμη και αν το εθνικό συμφέρον απαιτούσε να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης ως βουλευτής, δεν θα συμμετείχα ως υπουργός», επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έδινε ψήφο εμπιστοσύνης τότε «θα ήταν μια ιστορική κωλοτούμπα που θα είχε σαν αποτέλεσμα τον ιστορικό, πολιτικό και ηθικό διασυρμό της παράταξης».