Διάβασα, στην εξόχως ενδιαφέρουσα ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τα ονόματα των προσώπων τα οποία θα αποτελέσουν την εκλογική ομάδα κρούσης. Μεταξύ των άλλων ονομάτων ξεχώρισα αυτό του πρώην βουλευτού κ. Ελευθερίου Ζαγoρίτη!
Φυσικά υπάρχει και αυτό του κ. Δασκαλάκη, πρώην διευθυντού της Νέας Δημοκρατίας,  αλλά σε αυτό θα αναφερθούμε μια άλλη φορά διότι χρίζει ιδιαιτέρας μελέτης.

Η ανάγνωση του ονόματος του Ελευθερίου Ζαγωρίτη μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί είναι παγκοσμίως ο μοναδικός Γραμματέας κόμματος ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής! Το 2009, υπενθυμίζουμε, ότι ο κ. Ζαγoρίτης απέτυχε παταγωδώς να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Φυσικά για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν ήταν κάτι το οποίο τους ξένισε. Αντιθέτως πολλοί το θεωρούσαν αναμενόμενο. Ο κ. Ζαγoρίτης είχε δώσει εξετάσεις και είχε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα όπως μου εκμυστηρεύτηκε κορυφαίο κομματικό στέλεχος θεωρούσε-εκείνη την εποχή- ότι ήταν αμέσως μετά τον Κώστα Καραμανλή ο σημαντικότερος άνθρωπος στο κόμμα της Ν.Δ! Αυτή του η πεποίθηση είχε αποτελέσει το ανέκδοτο του 2009…

Στο μεταξύ οι καιροί άλλαξαν και οι νέοι ένοικοι της Ρηγίλλης έλεγαν και ξανάλεγαν ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο παρέλαβαν ήταν εντελώς διαλυμένο. Δεν ξέρω αλήθεια εάν επρόκειτο περί κόμματος ξεχαρβαλωμένου αλλά σίγουρα δεν λειτουργούσε και αρμόδιος για αυτό δεν ήταν άλλος από τον Γραμματέα του. Και αυτός  ήταν ο Ελευθέριος Ζαγoρίτης.

Αυτός λοιπόν θα είναι εξ’ εκείνων που θα δώσουν στην πρώτη γραμμή την μάχη. Αλλά ξέχασα ο Ελευθέριος Ζαγoρίτης γνωρίζει καλά και το κομμάτι της… επικοινωνιακής πολιτικής. Πάντως οι εξελίξεις- τις οποίες και θα παρακολουθώ καθημερινά και με αμείωτο ενδιαφέρον-θα έχουν πολλές εκπλήξεις και ενίοτε και πολλά καλαμπούρια!

Άρτεμις Παραδείσου