Συνωστισμός στην «Δημοκρατική Συμμαχία» για μια θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Β’ Αθήνας! Πέραν του Ηρακλείου –όπου φαίνεται να είναι ο νομός της Κρήτης όπου θα είναι υποψήφια- η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να έχει αποφασίσει την κάθοδό της στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, εγκαταλείποντας μετά από χρόνια την πρώτη εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας. Ωστόσο, η κ. Μπακογιάννη δεν είναι η μόνη. Υποψήφιος στην Β’ Αθήνας θα είναι -όπως προ ημερών ανακοίνωσε ο ίδιος- και ο νυν βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης. Στον ίδιο στίβο όμως θα κατέλθει και ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Γιάννης Οικονόμου. Τόσο ο κ. Κοντογιάννης όσο και –περισσότερο- ο κ. Οικονόμου εντάσσονται στους αποκαλούμενους «Καραμανλικούς».

Ο κ. Οικονόμου, μετά τη θητεία του ως προέδρου της ΟΝΝΕΔ το 2001, διαπραγματεύτηκε το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος. Το ερώτημα που γεννάται βέβαια αφορά στοβουλευτικό μέλλον των τριών υποψηφίων.. Είναι προφανές ότι η επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη –εφ’ όσον βέβαια καταλήξει κατά 100% στην Β’ Αθήνας- θα αποτελέσει πόλο συσπείρωσης των «μητσοτακικών».

Είναι επίσης φανερό ότι εξυπηρετούν τα εκλογικά μαθηματικά της Β’ Αθήνας –όπου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα απαιτείται ποσοστό 3% για την είσοδο στην Βουλή αντί του 6% που απαιτείται στην Α’ Αθήνας. Το ζήτημα είναι τι προοπτική –με βάση τα δημοσκοπικά ποσοστά- διαμορφώνεται για τους κ.κ. Κοντογιάννη και Οικονόμου να μπουν και αυτοί στην Βουλή.

Δύσκολη όμως προβάλλει και η εξίσωση για την κ. Μπακογιάννη, η οποία αν κατέλθει στην Β’ Αθήνας, θα έλθει σε κόντρα με τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, τα δεδομένα της Α’ Αθήνας δε δείχνουν ευνοϊκά ούτε για το έτερο πρωτοκλασσάτο στέλεχος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», τον Δημήτρη Ζαφειριάδη, ο οποίος θα διεκδικήσει σταυρό σε μια περιφέρεια με παραδοσιακούς δεξιού μεν, αλλά με αυξημένο το απαιτητό ποσοστό εκλογιμότητας.


Αρ.Πα 
TAGS