Η τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία κομβική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, που υπερβαίνει σε σημασία τα όρια της Αριστεράς δεδομένων των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών. Οι αριστεροί ψηφοφόροι γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Μανώλης Γλέζος και δεν περίμεναν την παρουσία του για να ψηφίσουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, ο αντιστασιακός Γλέζος, που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σημαίνει πολλά για το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την εικόνα του έξω από την Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, όταν στεκόταν ημιλιπόθυμος από τα «πατριωτικά» αστυνομικά χημικά, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πόσο μάλλον όταν κόμματα και οργανώσεις του Δεξιού και Ακροδεξιού χώρου σηκώνουν τον ελληνικό «εγωισμό» ως προεκλογική σημαία.

Άρα, η επιλογή Γλέζου μπορεί να «συγκινήσει» και μη Αριστερούς, αφού ο εκ Νάξου ορμώμενος αγωνιστής είναι καθολικά αποδεκτός.


Β.Β.