Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Mega. Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής αποδεικνύει ότι ο ΣΥΝ τα έχει πολλά μαζεμένα στο Megaλο κανάλι. Αφορμή ήταν ο πολύμηνος όπως καταγγέλλει αποκλεισμός του Αλέξη Τσίπρα από τα παράθυρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ή κάποιας ειδησεογραφικής εκπομπής και αιτία «η απροκάλυπτη παρέμβαση υπέρ του μνημονιακού μπλοκ, ιδιαιτέρως του Ευ. Βενιζέλου». Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή με τον Αλέξη Τσίπρα να... ρίχνει πόρτα στο Μega επικαλούμενος λόγους αξιοπρέπειας. Χθες το βράδυ ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, κάλεσε Σαμαρά και Βενιζέλο σε debate, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά θετικά, κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται από την Αυγή ως πρόκληση απέναντι στις απόφασεις της διακομματικής.

Συγκεκριμένα με πρωτοσέλιδο τίτλο «MEGA πρόκληση» γράφει:
«Απροκάλυπτη παρέμβαση υπέρ του μνημονιακού μπλοκ, ιδιαιτέρως του Ευ. Βενιζέλου και εις βάρος της Αριστεράς από τη διαπλοκή του καναλιού των εκδοτών. Το Mega παρακάμπτει τη διακομματική και επιχειρεί να στήσει μονολόγους Βενιζέλου - Σαμαρά τους οποίους ονομάζει debate. Δεν συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές εκπομπές του MEGA μετά τον πολύμηνο αποκλεισμό του από το κανάλι.

»Πανικόβλητο σύστημα, επινοεί τεχνάσματα, κατασκευάζει εκβιασμούς, στήνει παραπληροφόρηση με βασικό στόχο τον εκφοβισμό των πολιτών, τη δημιουργία καθεστώτος πολιτικής ανισοτιμίας εις βάρος της Αριστεράς και την - κατά το δυνατόν - ανόρθωση του δικομματισμού. Το Megaλο κανάλι, που ελέγχεται από μεγαλοεκδότες επιχειρεί να παραβιάσει των διακομματικών συμφωνημένων όρων του προεκλογικούα γώνα. Σχεδιάζει debate μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά, βάζοντας πλάτη στην επικοινωνιακή τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ζητεί δύο debate «μονομάχων», χωρίς την ενοχλητική συμμετοχή των άλλων πολιτικών αρχηγών, ιδίως της Αριστεράς. Μετά από ενάμιση χρόνο αποκλεισμού το Mega, υποχρεωμένο από τις αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε πολιτική εκπομπή, αλλά ο προέδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: « Όχι, ευχαριστώ».

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίσε την Κυριακή ότι «στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου». Το Mega από την πλευρά του ανεπίσημα αναφέρει ότι φροντίζει, μάλιστα, να «φουσκώσει» - όπως όλοι οι πολιτικοί - τα πράγματα, κάνοντας 18 τους 10 μήνες...