Στην τρίτη- και καθόλου βέβαιη ότι είναι εκλόγιμη- θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Προφανές προτέρημα του, το νεαρό της ηλικίας, είναι 33 χρόνων- εγώ είμαι 28, αλλά δεν μου το πρότεινε ο Μπένι. Ο κ. Ανδρουλάκης, στενός πολιτικός φίλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο σε ηλικία μόλις 28 χρόνων- θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι σαν ο νέος Κώστας Λαλιώτης δηλαδή. Αλλά, ουδεμία- μου λένε, σχέση εκτός και αν θυμηθούμε την λαϊκή παροιμία «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα…».

Οι εχθροί, τον αποκαλούν ήδη (τον κ. Ανδρουλάκη) «κηπουρό» του Ευ. Βενιζέλου- χαρακτηρισμό που προσώρας δεν αποδέχομαι, για λόγους ευγενείας αποκλειστικά. Στην τέταρτη και μη εκλόγιμη θέση, βρίσκεται ένας γνώριμός μας από τις τηλεμαχίες για τον ΑΟΖ. Πρόκειται για τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος έχει διαπρέψει στα τηλεπαράθυρα και ως υποστηρικτής μιας από τις μεγαλύτερες μπαρούφες των τελευταίων μηνών, ενδεχομένως και ετών.

Με την περίφημη Τράπεζα της Ανατολής και τη μία (της) μετοχή αξίας κάπου 650 δισεκατομμύρια ευρώ, που θα μπορούσε να σώσει τη χώρα από τον δανεισμό! Αντιθέτως, προς τα πίσω, το ψηφοδέλτιο φτιάχνει: Και με τον κ. Τάσο Φλάμπουρα, επιχειρηματία στο χώρο των τεχνολογιών του Διαδικτύου με διεθνή δραστηριότητα και με τον κ. Φραγκίσκο Μπριλάκη, αγρότη και καινοτόμο επιχειρηματία στην Ιεράπετρα, που έβαλε οπωροκηπευτικά στα ράφια των σούπερ μάρκετ καταργώντας τους μεσάζοντες.

Εικάζω ότι οι κ. Φλάμπουρας και Μπριλάκης προτίμησαν τιμητικές θέσεις γιατί έχουν και άλλη δουλειά να κάνουν

ΧΡΑΝ