Επειδή θα τρελαθούμε τελείως με τους δραγουμάνους της τρόικας, που συμπεριφέρονται σαν τους κονκισταδόρες του Κορτέζ στη Λατινική Αμερική και μας θεωρούν ιθαγενείς πρέπει να τους στείλουμε ένα μήνυμα, ή καλύτερα ένα… σήμα Μορς. Και μάλιστα τώρα που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες, ένα μπουγελάκι δεν βλάπτει!

Εξηγούμαι, αντιγράφοντας από το moneypost.gr:

«Την απόσυρση του νόμου που επιτρέπει σε κάποια ασφαλιστικά ταμεία να μη συγχωνευτούν με τον ΕΟΠΥΥ ζητά η τρόικα, όπως αποκαλύπτει επιστολή που έστειλε το μέλος της τρόικας Ματίας Μορς στα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Με τόνο που δεν χωράει συζήτηση, ο κ. Μορς απαιτεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο που επιτρέπει σε κάποια ασφαλιστικά ταμεία να μην συγχωνευτούν με τον ΕΟΠΥΥ ως στις 31 Δεκεμβρίου και να μετατραπούν (εφόσον το θέλουν) σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

«Αντίθετα από ό,τι είχαμε συμφωνήσει, το προσωπικό μου και οι άλλοι συνεργάτες μου δεν ερωτηθήκαμε για το προσχέδιο του νόμου. Να σας θυμίσω ότι εμείς - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- θα πρέπει να ερωτούμαστε προκαταβολικά όταν αυτές οι νομοθετικές αλλαγές βρίσκονται κάτω από καθεστώς προετοιμασίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Μορς.

Συγνώμη που δεν ρωτήσαμε Ματίας την αφεντιά σου. Μέχρι να επανορθώσουμε, τσίμπα ένα σήμα (Μορς)…


ΑλΠαλ