Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου- πληροφορούμαι, συναντάει… ιδιαίτερες αντιστάσεις στην εκλογική του περιφέρεια. Οι κάτοικοι περιοχών όπως ο Μαραθώνας, η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος, έχουν λόγους να θυμούνται τον «ύπαρχο» του Τιτανικού και εμφανίζονται απρόθυμοι- ο χαρακτηρισμός είναι sic, να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις του. Για να πούμε και του… Τιτανικού το δίκαιο, άλλο… LSE και άλλο Κάτω Σούλι, άλλο… Πολιτεία και άλλο Καπανδρίτι.

Όταν έχεις μάθει στα κολέγια και στις γκλάμουρ συνοικίες, δεν είναι και τόσο εύκολο να σκονίζεις τα χειροποίητα «Allen Edmonds» σου στα Καλύβια και τα Μέγαρα. Ως άμαθος, σκοντάφτεις και ιδρώνεις…

Ως γνωστόν, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, διαμένει στα όρια της Πολιτείας και του Κοκκιναρά, σε μονοκατοικία, καταβάλλοντας- κατά δήλωση, ενοίκιο 1.800 ευρώ μηνιαίως. Διαθέτει επίσης μια πολυτελή βίλλα στη Σέριφο, περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων- το περίφημο «stone house», όπως το αποκαλούν στο νησί, είναι χτισμένο από παραδοσιακή πέτρα των Κυκλάδων και έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Αυτά- τα αρκετά γνωστά, κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και οι κάτοικοι του υπολοίπου Αττικής- μου λένε, φορτώνουν περισσότερο, ενθυμούμενοι τον ρόλο που έχει διαδραματίσει για την προσφυγή της χώρας στο Μνημόνιο. Τα μαντάτα, έφτασαν και στην Ιπποκράτους, προκαλώντας πολλά χαμόγελα και κανένα οίκτο.

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- θυμίζω, έχει παραπέμψει τους «κηπουρούς» στην κρίση του λαού. Και μάλλον ελπίζει ότι θα τύχουν της αντιμετώπισης που τους αρμόζει…

ΑρΠα