Κάποιοι- από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης της αρχηγίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά- θέλησαν να υπάρξει πλήρης αποστασιοποίηση από τον Κώστα Καραμανλή και την διακυβέρνηση του. Είναι αυτοί που τους είχε κάμει υπουργούς, ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά πολύ γρήγορα τους πέταξε έξω από τις κυβερνήσεις του γιατί κατάλαβε το βρώμικο παιχνίδι που έπαιζαν. Είναι αυτοί οι οποίοι εξεδιώχθησαν, αργότερα, και από τον Σαμαρά.

Όμως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν τους έκανε το χατίρι. Δεν τους άκουσε γιατί γνώριζε… Οι στενές προσωπικές και εξόχως φιλικές σχέσεις των δυο ανδρών δεν πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.

Αντιθέτως. Αυτές οι σχέσεις είναι που βοήθησαν στον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής τους σχέσης αλλά και στην ορθή τοποθέτηση της πενταετίας Καραμανλή. Έτσι σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός βρίσκεται ολόψυχα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και είναι έτοιμος πλέον να δώσει μεγάλες μάχες και μέσα στην Βουλή.

Φυσικά τα συγκεκριμένα «λαμόγια» περιμένουν στην γωνία για τον δεύτερο γύρο επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό. Αλλά αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουν ότι η πενταετία Καραμανλή πέρασε και όλα θα βγουν πλέον στην φόρα…

Λέμε τώρα…


ΑρΠα